Anasayfa > Blog > Yerli Bağımsız Oyun Geliştiricisi Remoob ile Pile Up! Röportajı

Yerli Bağımsız Oyun Geliştiricisi Remoob ile Pile Up! Röportajı

Yerli şehir kurma oyunu Pile Up! 2023’ün ilk çeyreğinde bizimle olacak. Oyunun geliştirici koltuğunda ise yetenekli Remoob ekibi oturuyor.

GIST 2022’nin Detayları!

GIST bağımsız oyunlar açısından pek keyifli bir fuar oldu. Bkısmına yaptığımız geziler sonucunda gözümüze çarpan oyunları not almayı unutmadık. Alanda büyük ilgi toplayan Pile Up! adlı yerli bağımsız yapım ise özellikle dikkatimizi çekti. Keyifli şehir kurma oyununu deneyim ettikten sonra geliştirici ekib Remoob ile röportaj yaptık.

Kıymetli vakitlerini bize ayıran Remoob ekibi Pile Up! hakkındaki detayları bizimle paylaştı.

pile up

Pile Up! Nasıl Bir Oyun?

Remoob ekibi henüz geliştirme aşamasında bile fevkalade görünen oyunlarını şöyle özetliyor:

“Oyunumuzun türü city-builder. Yani bir şehir kurma oyunu. Ama bu oyunu biz kart oyunu mekanikleri ile oyunculara sunuyoruz. Oyundaki asıl amacımız ise şehrimizi olabildiğince geliştirmek. Bunun için de çeşitli yapıları kullanıyoruz. Fakat yapıların birbiri ile uyum sağlaması ve inşaat için çeşitli şartları sağlaması gerekiyor. Örneğin elektrik ve su binaları arasında belli bir uyum olması gerekiyor. Aksi halde patlamalar yaşanabiliyor.

Kısaca dikeysel bir şekilde şehrimizi büyütmeye çalışıyoruz. Bu süreçte evlerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve özel binalarla farklı taktikler uygulayarak kentimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Oyununuzu oynarken nelere dikkat etmeliyiz?

Bir şehir kurma oyunu olan Pile Up! oldukça enteresan mekaniklere sahip. Oyunu bizzat deneyim ederken Remoob ekibine nelere dikakt etmemiz gerektiğini sorduk.

“Oyunumuz sakin bir ilerleyişe sahip. Mekanikleri olabildiğince basit tutmak istediğimizden ötürü oyun içerisinde kontrolünü sağlamamız gereken çok fazla bileşen yok. Tek bir verimiz var o da şehir halkının mutluluğunu sağlamak. Bu da basit bir şekilde insanların ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığınıza göre değişiyor. Karşılamak için de her biri farklı olan ihtiyaç binalarımızı kullanıyoruz. Elektrik, su, doğalgaz ve park en temel binalarımız arasında yer alıyor.

Ancak bunlara da dikkat etmek gerekiyor. Mesela elektrik ve doğalgaz yan yana koyulduğunda patlamalar görüyoruz. Su kaynağı sızıntılara sebep oluyor. Parklar ise üstüne bina koyamamanıza yol açıyor.”

pile up

Bu cevabı aldıktan sonra ben de aklımıza takılan bir soru yönelttik. Oyunda birbirine bağlı binalar ile bir bütün oluşturuyor, aslında bir kule inşa ediyoruz. Dolayısıyla “İnşa ettiğimiz şeyler sağa, sola, öne veyahut arkaya devrilebiliyor mu?” gibi bir soru aklımıza takılmadı değil. Aldığımız cevap ise başlangıçta bu mekaniğin denendiği oldu. Fakat Remoob ekibi oyunun tüm mekanik altyapısına ters düşen bu mekaniği kaldırma kararı almış.

Oyunda zorluk düzeyi var mı?

Pile Up! oyuncunun oynayış tarzına göre yeni bir boyut kazanabiliyor. Bu soruya aldığımız cevap ise bizi çok heyecanlandırdı.

“Oyunda bir zorluk düzeyimiz yok. Bunu daha çok oyuncumuza bıraktık diyebiliriz. Oyuncu sakin bir oynanış yerine sınırlarını zorladığı bir deneyim istiyor olabilir. Dolayısıyla daha iyi kazanımlara sahip olabileceği bir oyun tarzı isterse bunu elde edebiliyor. Yani belli kombolar ile avantaj binaları açarak farklı riskler alıp çok daha fazla geliştirme yapmak mümkün. Örnek olarak hastane avantaj binalarımızdan biri. Bu bina koyulduğu alandaki nüfusu ikiye katlayabiliyor. Ancak kaybedildiğinde bu sayıya eşdeğer şekilde mutsuzluğa sebep oluyor.”

Pile Up! geliştirme sürecinde ilham kaynağınız nelerdi?

“Oyunun ilham kaynağı olarak Rose Adası Cumhuriyeti olayını belirtebiliriz. Ünlü bir İtalyan mimarın Adriyatik Denizi’nde 400 m2’lik bir cumhuriyet kurması ile ateşlenen bir olay bu. İtalyan hükümeti ile yaşanan çatışmanın Avrupa Konseyi’ne kadar gittiği olay bizim ana ilham kaynağımız oldu.”

Kendileriyle gerçekleştirdiğimiz röportaj genel hatları ile bu kadar idi. Pile Up! henüz geliştirme sürecinde olmasına rağmen beğenimizi topladı. Kendisini tekrar tekrar oynatan yapısı ve enteresan oynanış formülleri ile bizden geçer not aldı.

Pile Up! çıkış tarihi ne zaman?

GIST 2022’nin bağımsız oyun alanında bizleri ağırlayan Remoob ekibi oyunun çıkış tarihini de belirtti. Geliştirci ekip 2023’ün ilk çeyreğinde pek keyifli bir deneyim sunan oyunlarını oyuncularla buluşturmayı hedefliyor.

Kendilerine pek değerli vakitlerini bizim için ayırdıkları için teşekkür ediyor, oyunu Steam istek listemize ekliyoruz!

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir