Anasayfa > Blog > YouTube Katıl Nedir?

YouTube Katıl Nedir?

Platformun yeni özelliklerinden birisi, her geçen gün daha fazla kanala yayılıyor. Peki bu YouTube Katıl nedir? Nasıl kullanılır?

YouTube, insanların sevdikleri kanalları maddi olarak da destekleyerek onların daha çok ve iyi içerikler üretmelerini sağlayacak yeni bir sistem başlattı. Bu sistem sayesinde insanlar tıpkı Twitch’de ya da diğer canlı yayın platformlarında olduğu gibi sevdikleri içerik sağlayıcılara aylık abone olarak, onlara her ay belli bir tutarda ödeme yapabilecekler. Bu bağlamda içerik olarak da kanal sahipleri bu üyelere çeşitli özellikler sağladığı için Patreon ve Twitch arasında bir yerde olduğunu söylemek mümkün.

Tüm Ayrıntılarıyla: Twitch Nedir?

Kanallar yorumlarda onlara özel görseller hazırlayarak, yorum sahibinin katılımcı olduğunu belirtebiliyorlar. Diğer bir yandan da kanalda sadece onlara özel bazı içerikler ya da videolara erken erişimler sağlayabiliyorlar. Hatta bazı kanallar, destekçilerini videolarının sonunda gösterme yolunu da kullanabiliyor.

YouTube Katıl Butonu nedir sorusunun yanıtını bulduğumuza göre, devam edelim.

YouTube Katıl Nasıl Kullanılır

YouTube Katıl butonu açıkçası insanı tıklamaya tedirgin eden, sanki bastığımız anda paramız gidecekmiş hissi uyandıran bir buton. Bunu bildiğimiz için görsellerle destekleyerek çok basit bir şekilde anlatalım istedik.

Öncelikle desteklemek istediğimiz herhangi bir kanalı açıyoruz. Sonrasında da aşağıdaki görselde de olduğu gibi ‘Katıl’ kısmına tıklama yapıyoruz.

youtube katıl

Daha sonrasında üyelik tiplerinin ve getirdikleri özelliklerin yer aldığı bir ekran karşımıza çıkıyor. Burada unutmamamız gereken en önemli nokta bu paranın tek seferlik değil, her ay ödenecek olan bir para olduğu. Dolayısıyla seçimimizi doğru yapmamız oldukça önemli.

youtube katıl butonu

Seçimimizi yaptıktan sonra katıl diyoruz ve dilediğimiz ödeme yöntemi ile işlemi tamamlıyoruz. Kredi kartı olmayanlar, sanal kartlar ya da ön ödemeli kredi kartları ile de abonelik işlemlerini sürdürebilirler.

YouTube Katıl Butonu Nasıl Eklenir

Bir diğer yandan içerik üreticiler için de yeni ve daha aktif bir gelir kapısı oluşturması sebebiyle işin bu kısmına da değinmek istedik.

Öncelikle YouTube Katıl butonunu eklerken, para kazanma özelliğimizin aktif olması gerektiğini unutmayalım. Fakat para kazanma özelliğini aktifleştirmek için aşağıdaki şartları sağlamamız gerekiyor. 1000 abone ve 4000 saatlik izlenme olmadan maalesef işlemi tamamlayamıyoruz.

youtube para kazanma

Fakat para kazanma özelliğimiz aktifse yapmamız gerekenler oldukça basit.

YouTube Studio bölümüne girdikten sonra, sol menüden para kazanma kısmına geçtiğimizde, üyelikler isimli yeni bir panelin eklendiğini görebiliriz Buraya geçtiğimizde ‘Başlayın’ diyoruz. Sonrasında ise ödeme tutarları, üyelik isimlerinin ve ayrıcalıklarının belirlenmesi gibi oldukça basit birkaç diğer iş kalıyor. Bunları da tamamladığımızda kanalımız aktif bir şekilde katılımcıları ağırlayabilecek noktaya ulaşmış oluyor ve katılma yapılabiliyor.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir