Anasayfa > Blog > YouTube Shorts Nedir?

YouTube Shorts Nedir?

Dünyanın en büyük video platformunun yeni içerik modeli olan YouTube Shorts nedir? Gelin birlikte öğrenelim.

YouTube Shorts, kısa ve dikey videoların paylaşılabilmesine olanak sağlayan bir YouTube içerik sistemidir. TikTok’un kazandığı ivmeyle rekabet oluşturmak adına çıkartılan bu yeni sistem kullanıcılar tarafından oldukça sıcak karşılandı. Ayrıca içerik üreticiler de bu yolla yeni takipçilere ulaşabildikleri ve daha fazla insanın karşısına çıkabildikleri için bu sistemi kullanıyorlar. Gelin bu modelle ilgili bazı ayrıntı ve özellikleri de sizinle paylaşalım.

YouTube Kitle Fonlaması: YouTube Katıl Nedir?

YouTube Shorts Özellikleri

  • İçeriklere mobil cihazlardan ulaşılıyor, öneriler masaüstü sürümde görünmüyor.
  • Videolar 1 dk süresinden daha kısa oluyor.
  • İçerikler dikey öncelikli yer alıyor. Yani ölçek 1080 x 1920 diyebiliriz.
  • Takip edin ya da etmeyin, sekmede videolar yalnızca ilgi alanlarınız gözetilerek listeleniyor.
  • Yayına giren videolar kanalların ‘yüklemeler’ alanında gözüküyor.

Eğer platforma yeni katılan bir içerik üreticisiyseniz, YouTube’un bu özelliğini kanalınızı hızlıca büyütmek, izlenme kazanmak ve daha fazla insana ulaşmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca bu özellikle birlikte TikTok dışında da şansınızı denemek isterseniz ve henüz kanalınızın ismine karar vermediyseniz aşağıdaki listemiz size yardımcı olabilir.

YouTube Kanal İsimleri Listemiz

Instagram Reels ve TikTok benzeri olan bu platforma, dilerseniz diğer hesaplarınızdaki içeriklerinizi de yükleyebileceğinizi belirterek yazımızı sonlandıralım. Umarım aklınızdaki YouTube Shorts nedir sorusuna yeterli yanıtı verebilmişizdir. İyi vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir