Anasayfa > Teknoloji Haberleri > 1 Milyon Yazılımcı Projesine Başvurular Başladı

1 Milyon Yazılımcı Projesine Başvurular Başladı

Yayınlandığı anda ülke gündemine oturan 1 Milyon Yazılımcı projesi başvuru kabulüne hızlıca başladı. Detaylar haberimizde.

Ülkemiz yazılım konusunda gerçekten çok iyi yerlerde, çok başarılı mühendisler yetiştiriyoruz. Tabii yetiştirdiğimiz iyi mühendislerin birçoğunu da yurt dışına kaybediyoruz. Yine de bu yazılımın modern dünyadaki önemini değiştirmiyor tabii ki. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan 1 Milyon Yazılımcı projesi de bu noktada kalifiye yazılımcılar yetiştirmeyi hedefleyen bir proje. Hedef bir hayli yüksek olmasına karşın bilinen ayrıntı bir hayli az.

Eğer eğitimden faydalanmak istiyorsanız bakanlığın sitesine bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. İşlem zaten bir hayli basit tutulmuş. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kimlikleri ile üye olarak başvurusunu tamamlayabilmekte. Salgın nedeniyle kendinizi evinize kapattıysanız, eğitimden yararlanarak geleceğinize katkıda bulunabilirsiniz. Çünkü eğitim dijital CV’lerimize direkt olarak işleniyor.

Sitenin alt alan adı 1 Milyon İstihdam olmasına karşın eğitimi alan vatandaşların meslek güvencesi veriliyor mu, yoksa daha fazla insana erişme yolu olarak mı görülüyor henüz kesin bir bilgi maalesef yok. Fakat önümüzdeki günlerde sistem netleştikçe bu noktalardaki soru işaretlerinin de kalkacağını düşünüyoruz.

Sisteme üye olduğunuz anda 13 birbirinden farklı ana kategori üzerindeki derslere hiçbir ücret ödemeden ulaşabiliyorsunuz. Kripto paraların da çalışma mekaniği olan Blok Chain eğitimlerinden tutun da oyun programlama derslerine kadar birçok video ile sistemden yararlanabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir