Anasayfa > Teknoloji Haberleri > 2020 iPad Pro’nun Mikrofonu Çıkarılabilir Olacak

2020 iPad Pro’nun Mikrofonu Çıkarılabilir Olacak

2020 iPad Pro’nun mikrofonu çıkarılabilir olacak. Donanım üzerinden gerçekleştirebilecek olan işlemin gerekçesi ise güvenlik.

Apple, donanım üzerinden mikrofon çıkarmayı, 2019 yılında çıkan T2 güvenlik çipi ile uygulamıştı. Bu özelliğe sahip MacBook Air ve MacBook Pro modeli laptoplarda, kapak kapanır kapanmaz mikrofon devre dışı kalıyor. Bu özellik, 2020 iPad Pro’ya da getiriliyor.

Mikrofonun donanımdan çıkarılabilme özelliğinin amacı ise yazılım tarafından engellenememesi. Yani yazılımın mikrofon kullanması root bazında izin veriliyor olsa bile, donanımdan çıkarılması bu izinlerin önüne geçerek artırılmış bir güvenlik sağlayacak. Örneğin, Siri size cevap vermeyecek.

Özellik Apple tarafından yayınlanan destek sayfasında açıklandı. Bu özelliği kullanmanız için, gereken aksesuarlara sahip olmanız gerekli. MFI’ya uygun, kapanabilir bir iPad koruyucuları, Apple ve Apple’ın onay verdiği üreticiler tarafından satılıyor. Bu koruyucu kapaklar, kapalı durumda olduklarında iPad Pro’nun mikrofonunu kullanılmaz hale getirebilecekler.

Özellik sadece iPad’in son versiyonuyla sınırlı değil. Yayınlanan dökümandaki “2020’den itibaren satışa sunulan iPad modelleri” ibaresi, gelecekteki tüm iPad’lerin mikrofonu donanımdan çıkarma özelliğine sahip olduğuna işaret ediyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir