Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Amazon Alexa, Yeni Ses Tipi İle Karşımızda!

Amazon Alexa, Yeni Ses Tipi İle Karşımızda!

Amazon’un sesli asistanı Alexa, daha uzun ölçekli yazılarda kullanılabilecek bir doğal ses tipini kullanıcılarının beğenisine sunmuş durumda.

Sesli asistanlar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların günlük hayatında büyük bir yer edinmiş durumda. Konuşulanları analiz ederek insanların isteklerini yerine getiren bu asistanlar, akıllı ev sistemlerine bağlanınca işlevleri daha da artıyor. Evdeki ışıkları ayarlayıp perdeleri kapatmayı sesle halledebilecek düzeye gelmiş olan bu hizmetlerin çok daha basit işlevleri de var tabii. Sırf bir yazıyı okutmak veya bir çağrı yapmak için bile kullanılabiliyor. Bunlardan biri olan, Amazon tarafından kullanıcılara sunulan sesli asistan Alexa için daha doğal bir ses tipi kullanıcılara sunuldu.

Geleneksel ses tipinden farklı olan tarafı duraksamalarının daha doğal olması olan bu tip, insanlara bir metin okumak için kullanılabilecek. Makale okutmaktan isteyen birine hikaye okutmaya kadar birçok alanda kullanılabilecek olan bu farklı ses tipinin örneğini ve eskisinden farkını aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Eski Ses:

Yeni Ses:


Gelen güncelleme ile kullanıcılara sunulan tek yenilik bu olmadı. Amazon Polly hizmetinin sesleri Matthew, Joanna ve Lupe için de farklı konuşma modları geldi. Sesler için haber sunma ve muhabbet etme opsiyonları kullanıcılara sunuluyor. Detaylar için Amazon’un geliştirici bloguna buradan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir