Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Amazon, Covid19 İçin Termal Kamera Kullanıyor

Amazon, Covid19 İçin Termal Kamera Kullanıyor

İnternetin devlerinden Amazon, kendi çalışanlarının Covid-19 denetimi amacıyla bazı tesislerinde termal kamera kullanmaya başladı.

Hepimizin mutlaka adını duymuş olduğu Amazon, çalışanlarının sağlığı için yeni bir adım attı. Tesislerde çalışan herkesin düzenli olarak ateşinin ölçülmesi imkansız olacağından, şirket termal kameralarla bu işe harika bir çözüm bulmuş oldu. Düzenli olarak bu kameralarla çalışanlarının ateşini görüntüleyen Amazon, herhangi bir anormallikte doğrudan ilgili personele gerekli iznin verileceğini de ekledi.

Amazon’un Covid-19 ile alakalı gerekli ve yeterli önlemi almadığı dedikodusu yayılıyordu. Son zamanlarda bu söylenti dedikodu olmaktan çıktı, ve resmen bağıra çağıra deklare edilmeye başlandı. Bu durumdan şüphesiz rahatsız olmuş olan Amazon’un da bu tarz bir yöntemle kendini tekrardan takdir ettirmeye çalıştığını söyleyebiliriz.

Şirket, termal kamera ile ateşi 100.4 Fahrenheit’ı (tam 38 derece) geçtiği tespit edilen personelin doğrudan eve yollanacağını, ve 3 gün ateşsiz geçirene kadar geri dönmemesi için o personele izin verileceğini söyledi.

Daha önce Amazon’un virüsten korkan birçok çalışanının Amazon’un vurdumduymazlığını eleştirmek amacıyla yürüyüşler yapmasının ardından, gelen bu hamle amiyane tabirle “geri vites” olarak adlandırılıyor. Yapması gerekeni biraz da olsa gecikerek yapan Amazon’un itibarında çok bir sarsılma şimdilik gözükmüyor. 

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir