Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Amazon Depolardaki Güvenlik Önlemlerini Eleştiren Üç Çalışanını İşten Çıkardı

Amazon Depolardaki Güvenlik Önlemlerini Eleştiren Üç Çalışanını İşten Çıkardı

Amerikan Amazon firması, depolardaki güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı eleştirisinde bulunan 3 çalışanının işine son verdi.

Covid-19 pandemisi esnasında en yüksek risk gruplarından birini de kargo görevlilieri ve online dağıtım yapan şirket çalışanları oluşturuyor. Dünya nüfusunun evlerine kapandığı ve alışverişlerini internet üzerinden yaptıkları karantina koşullarında dünyanın çeşitli yerlerindeki kargo görevlilieri güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığına işaret ediyor.

Online alışverişte dünya devi olan Amazon çalışanları da benzer bir durumdan şikayetçi. Amazon depolarında çalışanlar için gerekli sağlık önlemlerinin alınmadığını dile getiren üç çalışanın işine son verildi. Bu üç çalışandan biri olan Bashir Mohamed, Amazon’un Minnesota deposunda görev yapıyordu. Görevine son verilen diğer iki çalışan Emily Cunningham ve Maren Costa ise kurumsal alanda görev yapmaktaydı. İşine son verilen Amazon çalışanları Buzzfeed ve Washington Post‘a verdikleri röportajlarda, sorunu aktif şekilde dile getirdikleri için işlerini kaybettikleri konusunda hemfikir. Teknoloji devi ise, çalışanların tutumlarının sözleşmelerine aykırı olduğunu ve işten çıkarılmalarının nedeninin bu durum olduğunu ileri sürdü.

Firma yalnızca son 10 günde, çalışanları için koruyucu ekipman dağıtmaya ve ateş ölçümüne başladı. Amazon bu nedenle, hem Amerika’da hem de yurtdışında ciddi eleştirilere maruz kaldı.

 

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir