Anasayfa > Teknoloji Haberleri > AMD FSR Windows Bilgisayarlar ve Xbox İçin Çıkış Yaptı

AMD FSR Windows Bilgisayarlar ve Xbox İçin Çıkış Yaptı

AMD’nin NVIDIA’nın DLSS’e rakip olarak geliştirdiği AMD FSR tanıtıldı. Derin örnekleme teknolojisi PC ve Xbox’ta kullanıma sunuldu.

AMD süper örnekleme teknolojisini tanıttı. AMD FidelityFX Super Resolution önümüzdeki günlerde Xbox Series X|S konsollarında çıkış yapan birçok oyunda kullanılabilecek. Performansı büyük oranda iyileştiren ve görüntü kalitesini de artıran grafik teknolojisi yeni Xbox One oyunlarında da yer alacak.

Çözünürlüğü artırırken stabil performanstan taviz vermeyen FSR çeşitli kullanım modlarıyla çıkış yapacak. Yeni nesil oyunların grafik ayarlarında rastladığımız Kalite ve Performans gibi önceden hazırlanmış ayarlar FSR destekleyen oyunlarda yer alacak. Şu anda AMD’nin grafik teknolojisini bünyesinde barındıran yedi adet oyun bulunuyor.

AMD FSR Destekleyen Oyunlar

  • Godfall
  • Evil Genius 2: World Domination
  • 22 Racing Series
  • Anno 1800
  • Terminator Resistance
  • Kingshunt
  • The Riftbreaker

Bu listenin önümüzdeki günlerde genişleyeceğini belirtelim. Geçtiğimiz aylarda çıkış yapan Resident Evil Village ile beraber heyecanla beklenen Far Cry da FSR güncellemesini alacak. Süper örnekleme teknolojisinden yararlanmak isteyen kullanıcıların AMD Radeon 21.6.1 sürücüsünü yüklemeleri gerekiyor.

DLSS Nedir, Ne İşe Yarar? – DLSS Destekleyen Oyunlar

Diğer yandan bu teknolojinin özellikle Xbox Series S ve Xbox One üzerinde oldukça etkili olacağını söyleyebiliriz. Series X kadar güçlü olmayan bu konsollarda oyunlar çok daha iyi gözükecek. Grafik kalitesinde artış olurken oyunların konsolda gösterdikleri performans da iyileştirilecek.

FSR ve DLSS’ın çalışma prensipleri farklı olsa da iki grafik teknolojisi özünde aynı avantajlara sahip. Ekran kartı alanında rakip olan firmalar, belirli kart modellerinde bulduğu bu teknolojilerle hem kart ömrünü uzatıyor hem de oyun deneyimini büyük oranda geliştiriyor. NVIDIA DLSS bunu yapay zeka ve derin öğrenme teknolojisiyle yapıyor. AMD FSR ise daha farklı bir çalışma yöntemine sahip.

FSR, NVIDIA‘nin geliştirdiği DLSS‘in aksine yapay zeka yardımı kullanmıyor. Dolayısıyla AMD‘nin süper örnekleme teknolojisinin rakibi kadar etkili olmayacağı tahmin ediliyor. Diğer taraftan AMD FSR birçok farklı platformda da kullanıma sunulacak. Bugün itibarıyla oyun geliştiricilerinin test süreçlerine açılan teknoloji gelecekte daha geniş bir platform yelpazesine sahip olacaktır.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir