Anasayfa > Teknoloji Haberleri > AMD Ryzen Temelli AYA Neo El Bilgisayarı Ön Siparişe Açıldı

AMD Ryzen Temelli AYA Neo El Bilgisayarı Ön Siparişe Açıldı

AMD Ryzen işlemciyle çalışan AYA Neo oyun konsolu küresel çapta ön siparişlere açıldı. Detaylar haberimizde.

Bünyesinde 6 çekirdekli 7nm Ryzen 5 4500U işlemcisini barındıran el bilgisayarı aynı zamanda 16 GB RAM ve Radeon VEGA 6 ekran kartıyla geliyor. 7 inç boyutundaki ekranının ardına adeta bir masaüstü sistem sığdıran AYA Neo, işletim sistemi olarak da Windows 10’u kullanıyor.

Çin pazarında uzun bir süre önce satışa sunulan el bilgisayarı küresel markette yer almaya hazırlanıyor. Son dönemde oluşan ekran kartı kıtlıklarından dolayı üretim zincirinde ertelemeler yaşayan cihaz, kısa sürede tekrar seri üretime geçecek ve satışa hazır hale gelecek.

İlk önce topluluk fonlamasıyla beraber Indiegogo’da yer alan AYA Neo, hedeflediği maddi desteği de %2,500 geçmiş durumda. Çıkış yaptığı gün stokları tükenen el bilgisayarı, yeni sürümlerinde 512 GB SSD’lik depolama birimi yerine 1 TB’lık depolama birimiyle gelecek.

Birçok oyun testinden başarıyla geçen ve tasarımı itibarıyla Nintendo Switch’i andıran Neo, genelde 30-60 FPS arası bir performans gösteriyor ve 7 inçlik ekranına rağmen güçlü bir oyun bilgisayarından geride kalmıyor. Geliştirici firma el bilgisayarının gelecekte çıkış yapacak oyunlarda da stabil bir performans göstermesi için çalışacaklarını belirtti.

Genelde crowdfunding projelerinin çok küçük bir kısmı pazarda satışa sunuluyor. Fakat AYA Neo geçtiğimiz süreçte testleri başarıyla başardı ve Çin’de halihazırda severek kullanılan bir el bilgisayarı oldu. Minik bir oyun bilgisayarı olan Neo kısa sürede küresel düzeyde satışta olacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir