Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Apple AR/VR Cihazı Söylentilere Göre 2023’te Geliyor!

Apple AR/VR Cihazı Söylentilere Göre 2023’te Geliyor!

Teknoloji sektörü analisti Ming-Chi Kuo, Apple AR/VR cihazının çıkacağını söyledi. Bu ürün için de tahmini bir tarih verdi: Ocak 2023.

Kuo geçtiğimiz yıllarda, Apple hakkında birçok tahminde bulunmuş ve bu tahminlerin çoğu doğru çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde, 24 Haziran’da, kendi Medium blogunda, Apple, Meta ve VR/AR ürünleri ile ilgili kapsamlı bir analiz yayınladı.

Kuo aynı zamanda, çıkacak cihazı “Apple’ın şu ana kadar tasarladığı en karmaşık ürün.” olarak niteledi. Ürünün sadece AR değil aynı zamanda VR yönünün olacağı doğrultusundaki birçok spekülasyonu da doğruladı. Apple’ın bu yeni cihazının, oyun endüstrisinde de devrim yaratacağına inanıyor.

Analiz sadece Apple’ın yeni ürünü hakkında da değildi. Meta’nın, Apple gibi büyük rakipleri beklemek için bazı yatırımlarını yavaşlattığını ve Meta’nın VR cihazlar satmasının sürdürülebilir olmayacağı, dolayısıyla bu durumun Apple’ın işine geleceğini söyledi.

apple-arttirilmis-gerceklik
Arttırılmış Gerçeklik – Apple

Apple AR/VR Cihazı Ne Zaman Duyurulacak?

Bloomberg ve bazı güvenilir kaynaklar, Apple’ın AR/VR cihazının test aşamasında olduğunu ve yakın dönemde duyurulmasının beklendiğini söyledi. Aynı zamanda Apple CEO’su Tim Cook, China Daily USA ile yaptığı bir röportajda beklentileri artırdı.

Geçtiğimiz haftalarda ise Apple, cihaz için yeni bir işletim sisteminin rOS (Reality Operating System) olacağına dikkat çekti. Şirkette, cihaz üzerine çalışanlar ise bu haberi doğruladı.

Bu yeni cihaz, Apple’ın Apple Watch’tan sonraki ilk büyük devrimsel ürünü olacak gibi görünüyor. AR/VR sektörü, gelişmekte olan bir sektör. Valve, Meta gibi şirketlerden sonra teknoloji devi Apple’ın da sahaya inmesi şüphesiz ki son kullanıcının lehine olacaktır.

Hakkında Bahadır Koşapınar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir