Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Apple, Sağlık Çalışanları İçin Haftada Bir Milyon Maske Üretecek

Apple, Sağlık Çalışanları İçin Haftada Bir Milyon Maske Üretecek

Dünya devi teknoloji markalarından Apple, geçtiğimiz zorlu dönemde sağlık çalışanları için maske üretimine başladığını bildirdi.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Twitter’da paylaştığı videoyla firmanın sağlık çalışanları için koruyucu maske ürettiğini açıkladı. Ayrıca ihtiyacı olan firmalara da Apple tarafından toplamda 20 milyon N95 maske bağışlandığını da hatırlatalım.

Virüse karşı en ön cephede savaşan sağlık görevlilerine saygısını belirten Cook, Twitter’da paylaştığı gönderide aşağıdaki ifadeleri kullandı. Tim Cook, paylaştığı videoda maskeyi kullanan doktorlardan oldukça olumlu geri dönüşler aldığını da belirtti.

“Apple, dünya çapında COVID-19’a karşı verilen mücadeleyi desteklemekte kararlı. Tedarik zincirimiz aracılığıyla 20 milyondan fazla maske dağıttık. Tasarım, mühendislik, operasyon ve paketleme takımlarımız da sağlık çalışanları için yüz kalkanı tasarlayıp üretmek amacıyla tedarikçilerle birlikte çalışıyor.”

Apple’ın Kaliforniya’daki çalışanları anlık olarak evden çalışıyor ve Çin’deki mağazalar da belirsiz bir süreliğine kapalı.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir