Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Apple vs Epic Savaşında Candy Crush Delili Göz Devirtti

Apple vs Epic Savaşında Candy Crush Delili Göz Devirtti

Apple vs Epic tüm hızıyla devam ediyor. Federal mahkemede karşılaşan teknoloji devleri, Candy Crush Saga üzerinden delil sunarak göz devirtti.

Gün geçmiyor ki, iki teknoloji devinin arasında yaşanan bir sürtüşme mahkeme salonlarına taşınmasın. Teknoloji devleri son dönemde ofislerinde vakit geçirdikleri kadar mahkemelerde de vakit geçiriyor. Bu sürtüşmelerin en son örneklerinden Apple ve Epic Games arasında geçen duruşmaya Candy Crush Saga damgasını vurdu. Mahkemeye delil olarak duruşmada canlı olarak yapılan Candy Crush Saga Google araması sunuldu. Bu absürd durumun nedeni ise mahkemeye tanık olarak çağırılan Pennsylvania Wharton Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Profesör Lorin Hitt. Hitt, daha önce verdiği ifadelerde bir kullanıcının Candy Crush Saga’ya tarayıcı üzerinden ulaşmasının kullanıcı haklarına ihlal teşkil etmediği yönünde ifade vermişti.

Fortnite, Apple ve Google’a Dava Açıyor

Bu maraza’nın çıkış sebebi ise, Fornite. App Store’dan kaldırılan Fortnite, bu kararın ardından Apple’ı dava ederek olayı mahkemeye taşımıştı. Profesör Hitt’in yaptığı tanıklık ise, bu durumun geliştiriciler için herhangi bir devazantaj barındırmadığı yönünde olmuştu. Apple’ın safında tanıklık yapan öğretim görevlisinin verdiği detaylı ifade, karşı tarafın avukatları tarafından bir Google aramasıyla çökertilmek istendi.

Elbette App Store gibi bir mecradan banlanmasının geliştiriciye öldürücü bir darbe vuracağı gerçeğini bilmek için Apple, Epic, hakim, avukat ya da öğretim görevlisi olmaya gerek yok. Bilindiği gibi yapılan bir Google aramasında ilk sırada oyunun geliştiricileri değil, yayınlandığı platformlar bulunuyor ve ilk bakışta oyunu kimin geliştirdiğini anlamak mümkün olmuyor. Bu anlamda Apple, kendi tanıkları tarafından ciddi bir darbe yemiş oldu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir