Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Apple Yeni Bir Tazminat Davasıyla Uğraşıyor

Apple Yeni Bir Tazminat Davasıyla Uğraşıyor

Apple, geçmiş modellerini yavaşlatmasıyla alakalı olan yeni bir tazminat davasıyla uğraşıyor. Bu sefer karşısında Avrupalı bir kurum yer alıyor.

Euroconsumer adlı Avrupa tüketici hakları kuruluşu, Apple’a eski telefon modellerini değersizleştirdiği sebebiyle İspanya ve Belçika’da dava açtı. Belirli iPhone modellerine sahip olan kullanıcılara 60 Euro ödenmesi isteniyor. Epic Games ile zaten davalı olan Apple, bu sefer başka bir davayla uğraşacak. Bildiğiniz gibi eski iPhone modelleri yavaşlatılıyor ve bu durum birçok kullanıcının canını sıkan bir olay. Bu sebeple Euroconsumer, Belçika ve İspanya’da yaşayan iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanan kullanıcılara 60 Euro tazminat ödemesi yapılması için çaba gösteriyorlar.

Apple

Bu davadan sonra aynı dava süreçlerinin İtalya ve Portekiz’de açılacağı belirtildi. Zaten bu konu yüzünden birçok davada epeyce para kaybeden şirket tekrardan bir dava ile gündeme geldi. Her ne kadar bu saydığımız telefonlara sürekli güncelleme gelse de telefonları yavaşlatmaları iPhone kullanıcılarını oldukça kızdırdı.

Apple Music Replay 2020’yi Yayınladı

Sizce açılan davaların haklı bir sebebi var mı? Dava nasıl sonuçlanır? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir