Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Artırılmış Gerçeklik Sayesinde Dinozorları Evinizde Görüntüleyin

Artırılmış Gerçeklik Sayesinde Dinozorları Evinizde Görüntüleyin

Birçok hayvanı üç boyutlu bir şekilde herhangi bir yerde görüntüleyebilmemizi sağlayan Google, hayvan aleminin en eski üyeleri olan dinozorları artırılmış gerçeklik teknolojisi ile hayata döndürüyor.

Geçtiğimiz yıl evcil hayvanlardan yaban aleme kadar birçok hayvanın artırılmış gerçeklik modellerini bünyesine ekleyen arama motoru Google, on adet dinozor türünü ister evde ister arkabahçemizde görüntüleyebilmemizi sağladı. Arama sonuçlarına aşağıdaki on dinozor türünden birini yazdıktan sonra “3D Olarak Göster” ayarı sayesinde milyonlarca yıl önce nesli tükenen dinozorları salonlarınıza taşıyabilirsiniz.

artırılmış gerçeklik

Google’nin artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanmak için Android cihazların gerekli desteğe sahip olması ve ARCore teknolojisini bünyesinde barındırması gerekiyor. iOS işletim sistemiyle temellendirilmiş cihazların da iOS 11 ya da daha üstün olması gerektiğini de belirtelim.

Google’nin Jurassic Park Alive adlı mobil oyunun geliştiricisi ile işbirliği yaparak arama sonuçlarına eklediği on adet dinozor türü ise aşağıda. Arama barına aşağıdaki dinozor türlerinden birini yazdıktan sonra karşınıza çıkan arama sonuçlarından “3D Olarak Göster” kısmına dokunun. Üç boyutlu olarak modellenen dinozorları ister gerçek ortamda isterseniz beyaz arkaplanda dilediğiniz kadar inceleyebilirsiniz. Dinozorları kameranızın görüntülediği ortama taşımak için “Alanınızda görün” kısmına dokunmanız yeterli olacaktır.

AR ile modellenen dinozor türleri:

  • Tyrannosaurus rex
  • Velociraptor
  • Triceratops
  • Spinosaurus
  • Brachiosaurus
  • Ankylosaurus
  • Dilophosaurus
  • Pteranodon
  • Parasaulorophus

 

Devasa boyutlarda olduğu tahmin edilen dinozorları artırılmış gerçeklik teknolojisi ile görüntülediğimiz durumda modeller kamera kadrajındaki alana göre ölçekleniyor. Artırılmış gerçekliğin ölçekleme teknolojisi daha önce kedi ve köpek gibi büyük boyutta olmayan hayvanları devasa göstererek alay konusu olmuştu.

Ölçekleme sisteminin ortamı tamamen algılaması için kameranızı iyi ışıklandırılımş ve nispeten geniş bir alana doğru yöneltmenizde fayda var. Ortam artırılmış gerçeklik için kalibre edildikten sonra yukarıdaki on adet dinozoru görüntüleyebilir ve Jurassic Park filmindeki sahnelerin bir kısmını salonunuzda canlandırabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir