Anasayfa > İncelemeler > Atomic Heart Trapped in Limbo İnceleme: Sığ Arafa Hoş Geldiniz

Atomic Heart Trapped in Limbo İnceleme: Sığ Arafa Hoş Geldiniz

Atomic Heart Trapped in Limbo

Trapped in Limbo, bütün bir Atomic Heart deneyimi için belki oynayabileceğiniz bir ek paket. Ancak kesinlikle oynamanız gereken ek paketler sıralaması yapsaydık Trapped in Limbo listenin pek aşağısında kalırdı.

55

Atomic Heart Trapped in Limbo inceleme dosyamızda Mundfish imzalı Atomic Heart’ın yeni ek paketini mercek altına alıyoruz. Major Nechaev’in aklının derinliklerine indiğimiz yolculuk deneyim etmeye değer mi? Gelin, Steam’de $6.99 (215 TL) fiyat etiketiyle satışa çıkan Trapped in Limbo’yu detaylıca inceleyelim.

Halihazırda Xbox Game Pass kütüphanesinde yer alan Atomic Heart oyuncuları BioShock esintileriyle dolu kaotik bir serüven sunmuştu. Sovyetler Birliği’nin küresel bir süpergüç olduğu alternatif bir evrende P3 kod adlı Binbaşı Nechaev’in rolünü üstlenmek de pek keyifliydi. Atomic Heart yer yer tekrara düşen çatışma formülleriyle eleştirilse de tasvir ettiği eşsiz dünya görmeye değerdi. Özellikle oyunun güncel oyun fiyatlarına kıyasla neredeyse bedavaya sunulduğunu da unutmamak gerek. Dolayısıyla Atomic Heart’ın dikkat çeken bazı sorunlarını görmezden gelmek pek güç olmamıştı.

Diğer yandan akılda kalıcı aksiyon sekanslarını ve immersive sim türünün temel unsurlarını başarıyla taşıdığını da ekleyelim. İşte bu yüzden Atomic Heart’a dönmek bizim için yine de heyecan verici oldu. Keşke oyunun ikinci ek paketi olan Trapped in Limbo bu heyecanı karşılayabilseydi.

Atomic Heart Trapped in Limbo İnceleme: Yüzeysel Bir Davetiye

Atomic Heart Trapped in Limbo İnceleme Hikaye

Atomic Heart’ın genişleme paketleri oyunun ana hikayesini noktalayan iki sonun devamına odaklanıyor. Önceki ek paket Annihilation Instinct terk edilmiş bir nükleer enerji santralinde geçerken, Trapped in Limbo ise bizi Major Nechaev’in zihninin dehlizlerine götürüyor. İkinci ek paket kulağa her ne kadar eğlenceli gelse de, en iyimser tabirle “yüzeysel bir davetiye” olmaktan öne geçemiyor. Atomic Heart’ın vadettiği tüm oynanış mekaniklerini sevmiş olsanız bile Trapped in Limbo’da eğlenmeniz gerçekten çok zor olacak.

Çünkü Trapped in Limbo aslında yeni bir oynanış paketinden çok pek renkli bir artwork ya da lore içeriği olarak öne çıkıyor. Özellikle pek çok AAA oyunda gördüğümüz dijital sürümlerde, oyunun dünyasına, karakterlerine ve kurgularına dair bilgiler içeren dosyalar yer alır. Oyunu pek sevenler için bu tür içerikleri tüketmek çok keyifli olabilir. Oyundan zevk almayan kişiler ise bu içerikler sayesinde geliştiricinin vizyonunu görür.

Keşke Atomic Heart’ın geliştiricisi Mundfish de Trapped in Limbo’yu farklı bir medya türü olarak yayınlasaydı. Çünkü Trapped in Limbo, popüler birkaç mobil oyundan ilham alan ve ilerledikçe keyif alması daha güç hale gelen, sığ ve tekdüze bir genişleme paketi olmuş.

 Oynadıkça Üzüleceksiniz

Atomic Heart Trapped in Limbo Parkur

Tüm genişleme paketi Binbaşı’nın ve eşinin Limbo adındaki bir zihin baloncuğundan kaçmasını konu alıyor. Ancak Trapped in Limbo’nun hikaye anlatıcılığı siz ancak mobil oyundan bozma parkurlarını aşmaya devam ederseniz ortaya çıkıyor. Nechaev’e Bulgaristan’da neler olduğu, eşinin üç yıldır bu saykodelik arafta ne yaptığı ve ana oyunda bolca yer alan Kollektiv’in tarihi de bu ek pakette büyük oranda açıklanıyor. Fakat hikayeye dair birkaç cümle daha fazla bilgi almak için anlamsızca zorlayıcı olan parkurları aşmak zorundasınız. Çünkü en büyük değer önerisi “idrak etmesi güç teknolojilerle donatılmış alternatif bir Sovyetler Birliği geleceğinde aksiyon” olan Atomic Heart, Trapped in Limbo ek paketiyle onu beğenmemizi sağlayan çoğu unsuru elinin tersiyle itmiş.

Ancak Trapped in Limbo’nun %80’lik bir kısmı sadece tüm Limbo’yu sarmalayan parkurlarından kaymaktan ibaret. Öyle ki oyunun hikayesini çok seven ve ilgiyle takip eden biri bile bu parkurlara katlanmakta güçlük çekebilir. Çatışmanın çok az kaldığı ve sadece Temple Run gibi mobil oyunları andıran bu formül oyuna hiç yakışmamış. Ancak Mundfish sırada çıkan enteresan başdüşman mücadeleleri ve hikayeye dair kilit bilgiler ile ek paketi su üstünde tutmayı denemiş.

Diğer yandan Limbo’nun gerçekten şahane göründüğünü belirtmekte fayda var. Mundfish sanat tasarımı noktasında ne kadar becerikli olduğunu bu canlı ve kaotik Limbo tasarımıyla bir kez daha gösteriyor. Şekerden yapma evler, çikolatadan kaydıraklar ve şahane müzikleri ile Trapped in Limbo topyekün bir başarısızlık değil. Her ne kadar oyunun sonunu anlatmak için garip bir yol tercih edilse de, Trapped in Limbo’nun hikayeye katkı sunduğunun altını çizmek gerek.

Atomic Heart Trapped in Limbo İnceleme: Son Söz

Atomic Heart Trapped in Limbo İnceleme Boss

Ana oyunda bazı sekanslarda düştüğümüz Limbo her ne kadar güzel görünse de bir genişleme paketi için yeterli değil. Çünkü Trapped in Limbo zaten oyunda olan silahları şekere batırılmış tasarımlar ile yenilemekten ve sizi oyuncu topluluğunun yaptığı GTA 5 parkurlarında zorlamaktan başka şeyler vadedemiyor.

Diğer yandan, Mundfish’in Atomic Heart’ın farklı sonları üzerine ek paket formatında odaklanması yerinde bir karar olmuş. Bu, özellikle oyunun ilk ek paketi olan Annihilation Instinct’i oynarken ayyuka çıkmıştı. Ancak “farklı sonların sonları” fikri ne yazık ki Trapped in Limbo’da hiç çalışmıyor. Doğru, Limbo’nun bugüne dek Atomic Heart’da gördüğümüz en çılgın şeylerden oluşan heyecan verici bir yer. Ancak bu arafı keşfetmek ve Nechaev’in anılarını ortaya çıkarmak için sunulan oynanış mekanikleri nereden tutsak sınıfta kalıyor.

Olumlu

  • Göz alıcı bir dünya

Olumsuz

  • Sıkıcı, tekrara düşen oynanış
  • Mobil oyunlardan esinlenen seviye tasarımı
  • Sığ hikaye anlatımı

Trapped in Limbo, bütün bir Atomic Heart deneyimi için belki oynayabileceğiniz bir ek paket. Ancak kesinlikle oynamanız gereken ek paketler sıralaması yapsaydık Trapped in Limbo listenin pek aşağısında kalırdı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir