Anasayfa > Blog > Mount & Blade II: Bannerlord Mod Hatası Çözümü

Mount & Blade II: Bannerlord Mod Hatası Çözümü

Mount & Blade II: Bannerlord mod hatası nasıl çözülür? Erken erişim sürecindeki oyunun mod ve launcher hatası çözümlerini anlattık.

Bir yıllık erken erişim sürecinde olan Mount & Blade II: Bannerlord yapımcı ekip tarafından düzenli olarak geliştirilmeye devam ediyor. Serinin son halkası her yeni sürümde performans tarafında daha stabil hale gelirken içerik tarafında da yenilikler alıyor.

Mount & Blade II: Bannerlord Oynanır Mı? – Erken Erişim Sürecinde 1 Yıl

Bir taraftan da Mount & Blade serisini mod desteğiyle yıllardır ihya eden oyuncu topluluğu da yeni modüller üzerinde çalışıyor. Fakat oyunun halihazırda geliştiriliyor olması modların da her yeni sürümde farklı problemler yaşamasına neden oluyor. Sürüm uyuşmazlığı gibi durumlar dolayısıyla oyunda çökmeler yaşanabiliyor. Peki, bu tür durumlarda ortaya çıkan Bannerlord launcher hatası ve Bannerlord mod hatası nasıl çözülür?

Mount & Blade II: Bannerlord Mod Kurma

Mod yüklemeden kaynaklı hatalardan bahsetmeden önce mod kurulum sürecinden bahsedelim. Mount & Blade serisinin sevilen iki oyunu Warband ve Bannerlord mod yükleme konusunda hemen hemen aynı sürece sahiptir. Oyunun kurulu olduğu dizine giderek indirdiğiniz mod dosyasını Modules klasörüne içine taşımanız gerekir. Oyunu Steam üzerinden edindiyseniz aşağıdaki adresi takip edebilirsiniz.

  • İndirdiğiniz mod klasörünü C:\Steam\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\Modules içine taşıyın.
  • Bunu yapmadan önce mod dosyasının arşivlenmemiş olduğuna dikkat etmelisiniz. Eğer .rar veya .zip uzantısına sahip bir dosya ise sağ tıklayıp “arşivi buraya çıkar” seçeneğine tıklayın ve modu arşivden çıkarın.

Modu belirtilen dizine taşıdıktan sonra Bannerlord çalıştırıcısını etkinleştirin. Launcher arayüzünden mod listesine erişebilir ve kurduğunuz modu etkinleştirebilirsiniz. Fakat etkinleştirdiğiniz modun Bannerlord’a ait dosyaların altında olması gerektiğini unutmayın.

Bannerlord Mod Çalışmama Hatası

Modu yukarıda belirtildiği gibi kurduktan sonra oyunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eğer oyna butonuna bastıktan sonra aşağıdaki hata penceresiyle karşılaşıyorsanız, listelediğimiz çözüm adımlarını uygulayabilirsiniz.

bannerlord mod hatası

Modules klasörüne taşıdığınız mod dosyasına gidin ve .dll uzantılı mod ögesine sağ tıklayın ve Özellikler’i seçin.

bannerlord mod hatası

Özellikler penceresinde alt kısımda yer alan Engellemeyi Kaldır seçeneğini etkinleştirin ve Uygula’ya basarak pencereyi kapatın.

Bilgisayarınız .dll uzantılı dosyaları güvenlik önlemi amacıyla engelleyebiliyor. Bu tür durumlarda Bannerlord çalıştırıcısı dosyayı okuyamıyor ve çökme sorunu gerçekleşiyor. Bannerlord launcher crash hatası olarak da bilinen bu durumu, mod klasörlerinde yer alan .dll uzantılı dosyalar üzerinden çözebilirsiniz.

Mount & Blade II: Bannerlord Birlik Sayısı Arttırma Rehberi

Bu engellemeleri kaldırdıktan sonra yüksek ihtimalle kurduğunuz modlar problemsiz bir şekilde çalışacaktır. Çalışmamaları durumunda modun ve oyununuzun sürümüne göz atabilirsiniz. Genelde mod yapımcıları geliştirdikleri modüllerin hangi sürümde stabil bir şekilde çalıştığını indirme sayfasında belirtmektedir.

Bannerlord Harmony Modu Kurulumu

Oyundaki birçok modun belli bir uyum içerisinde çalışmasını sağlayan Harmony modunu bu bağlantı üzerinden indirebilirsiniz. Oyunun çalışma sürecinde modların ideal sürümlerde çalışıp çalışmadığını denetleyen Harmony modülü de diğer modlar gibi Steam\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\Modules adresine taşınarak kurulur.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere Harmony oyunun ana dosyalarının de en üstünde yer alıyor. Daha sonra kuracağınız tüm modüllerde Harmony modunun en güncel sürümünün sıranın zirvesinde yer alması gerekiyor.

bannerlord mod hatası

Bannerlord mod kurma ve mod hatası çözümü gibi konulara bu yazımızda yer verdik. Halihazırda 1.5.9 sürümü ve öncesi için çalışan bu yöntemin gelecekteki sürümlerde aynı işlevselliğe sahip olamayacağını belirtelim. Mod kurma konusundaki soru ve sorunlarınızı yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Kalradya’da yolunuz açık olsun.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir