Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Bilgisayar Satışları Coronavirüs Yüzünden Düşüşe Geçti

Bilgisayar Satışları Coronavirüs Yüzünden Düşüşe Geçti

Bilgisayar satışları coronavirüs yüzünden düşüşe geçti. Sektör, bu denli büyük bir satış ve nakliye krizini en son 2013 senesinde yaşamıştı.

Coronavirüs pandemisi tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Virüsten etkilenen sektörlere dair haberlerin sonuncusu ise bilgisayar üreticilerden geldi. Sektör 2013’ten beri en zor yılını yaşıyor. Global PC satışları, yılın ilk çeyreğinde duvara tosladı ve keskin bir düşüşe geçti. Endüstride çalışma yapan iki ayrı araştırma şirketinin bulgularına göre Coronavirüs pandemisi tedarik zincirlerini olumsuz yönde etkiliyor. Sektör, geçtiğimiz son üç çeyrekte büyüme yaşarken, 2020 yılının ilk çeyreğinde sadece 51.6 milyon PC’nin nakliye ağına girdiği anlaşılıyor. Bu da geçen seneye oranla %12.3’lük bir kayıp demek.

Gartner firmasında araştırma direktörü olarak görev yapan Mikako Kitagawa, “PC nakliyesinin reddedilmesinin tek ve en önemli nedeni Coronavirüs pandemisi. Pandemi, hem tedariği hem de arzı etkiliyor” açıklamasında bulundu. Kitagawa sözlerine “Çin’de Ocak ayının sonlarına doğru yapılan ilk karantina, PC üretim hacminin Şubat’ta düşmesine ve lojistik sıkıntılara dönüştü” diye devam etti.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir