Anasayfa > İncelemeler > BİM’e Gelen Starcom Grafik Çizim Tableti İncelemesi

BİM’e Gelen Starcom Grafik Çizim Tableti İncelemesi

BİM getirdiği ürünlerle her kesime hitap etmeyi başarıyor. Bu hafta BİM’e gelen Starcom Grafik Çizim Tableti’ni sizler için inceliyoruz.

Starcom

BİM’in 13 Ocak Çarşamba günü satışa sunduğu ürünler arasında oyuncuların da ilgisini çekebilecek, Steelseries Arctis 1 ve Rival 3 gibi ürünler bulunuyor. Fakat bunların yanında Çin menşeli bir firma olan Starcom’un Grafik Çizim tableti de satışa sunulmuş. Ben de hali hazırda tasarımla ilgilendiğim için fiyatı da piyasaya göre oldukça uygun olan bu ürünü alıp, deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle Starcom’un ürünleri normalde Türkiye’de bulunmuyor. Yani kendiniz bu tableti BİM dışında almak isterseniz Aliexpress veya Gearbest gibi alışveriş sitelerini kullanmanız gerekiyor. Bu yüzden ürünün Türkiye dağıtıcısı Hometech adlı firma olmuş. Paketi açtığınızda bu firma tarafından verilen 2 yıllık garanti belgesi ve kullanım kılavuzu ile karşılaşıyorsunuz. Fakat satın alırken size verilen fişi de atmayın. Çünkü iade veya servis sürecinde buna da ihtiyacınız olacak.

Bunun dışında paket içeriği şöyle:

  • Starcom Grafik Çizim Tableti ve Kalemi
  • Usb şarj kablosu
  • Bluetooth adaptörü
  • Üç adet yedek kalem ucu

Starcom Grafik Çizim Tableti Teknik Özellikleri

Tabletin teknik özellikleri maalesef internetteki kaynaklarda yazan teknik bilgilerle uymuyor. Bu yüzden sizlerle ürünün içinden çıkan kılavuzdaki teknik bilgileri paylaşıyorum. Eğer ürünü almaya düşünüyorsanız bu özelliklere göre değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

Bağlantı Türü: USB kablo/ 2.4G/ BT

İndüksiyon Yöntemi: Elektromanyetik

Kalem Çalışma Yöntemi: Forced Induction

İndüksiyon Mesafesi: 10mm

Tablet Boyutu: 208*148*12mm

Çalışma Alanı: 134*89mm

Tablet Pil Kapasitesi: 600mAh

Giriş: 5V/1A

Şarj Süresi: 2-3 saate kadar

Kullanım Süresi: 25 saate kadar

Kalem Boyutu: 138*12mm

Kalem Ağırlığı: 12g

Kalem Kapasitesi: 80mAh

Giriş: 5V/1A

Şarj Süresi: 2-3 saate kadar

Kullanım Süresi: 200 saate kadar

*USB ile kullanımda kullanım süresi sınırsızdır.

Kullanım kılavuzunda yer alan driverları indirdiğinizde kalemin ve tabletin hemen hemen her özelliğini istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca hassasiyet, basınç gibi ayarları da program içinden yapabiliyorsunuz. Starcom Tableti tasarım amacıyla Adobe Illustrator‘da denedim. Program ile sıkıntısız olarak çalıştığını ve fiyat performans olarak iyi olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında oyun olarak OSU‘da deneme fırsatım oldu. Gerçekten eğlenceli bir deneyim olsa da, oyunun spin kısımlarında biraz sıkıntı yaşadığımı söyleyebilirim. Yani çok hızlı hareketleri algılamada bir tık sorunlu olabilir.

Fakat bunların dışında 229 TL‘lik fiyat etiketi için Starcom Grafik Çizim Tableti’nin oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Eğer ihtiyacınız varsa ve bütçeniz kısıtlıysa kesinlikle alabilirsiniz.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

14 Yorumlar

  1. ben de aldım. krita üzerinde denedim. denmede bir sıkıntı yoktu ama şimdi işimi yaparken kalemi sürekli sağa kayıyor. neden olur biliyor musunuz acaba?

    • Selam, ben Photshop, Illustrator ve Osu üzerinde denedim sıkıntı yok şimdilik. Kullanım kılavuzundaki yazılımı indirdiniz mi? Eğer hala problem devam ediyorsa ve iade etmek istemiyorsanız BİM ürünü ücretsiz servise gönderebiliyor.

  2. driverı nasıl yükleyecem yardımcı olurmusunuz tabletle gönderilen kurulum kağıdını kaybettim

  3. bana TabletDriverService.exe – Sistem Hatası veriyor ve hata da şu yazıyor:
    Kod yürütülmesi devam edemiyor çünkü MSVCP140.dll bulunamadı. Programı yeniden yüklemek bu sorunu çözebilir.
    Ve driver i silip yüklesem bile işe yaramıyor bu yazı yüzünden uygulamasında Ok (tamam) düğmesine falan da tıklayamıyorum

  4. 1 haftadan sonra kalemin hassasiyeti kayboldu dik tutup astırmak gerekiyor hiç kullanışlı değil. yazdıklarımın yarısı çizilmiyor sizinki nasıl hala sorunsuz çalışıyor mu?

    • Merhaba, bendeki hala sorunsuz çalışıyor. Fakat Graphics Tablet programının kullanırken sürekli arkada açık olması gerekiyor, yoksa gecikme vb. sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bunun dışında hala devam eden bir probleminiz varsa 2 yıllık garanti kapsamında BİM’den servise yollayabiliyorsunuz ürünü. Emin olmamakla beraber iade de alabiliyorlar galiba.

    • Hiç bir driver yüklemeden 1 aydır kullanıyorum. Tam bir fiyat performans ürünü. Hatta bu fiyata bide taksitle aldım bence bedava. Grafiker değilseniz hayli hayli işinizi görür. Kalemin şarjı veya tabletin şarjı azaldığında bazen donma yapıyor o da gayet normal. Kalemin şarjlı olduğunu unutmayın. Fatih Kalemi indirip kurdum uzaktan eğitimde çok işimi gördü. Kullanım amacınıza bağlı olarak alınabilir.

  5. Merhabalar, starcom grafik tasarım tableti aldım bilgisayarım macbook air m1 çipli tabletimi görüyor fakat kalem çalışmıyor bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler

  6. Merhaba, tabletimin usb’sini kaybettim, bu tablet modeli için sadece usb’yi nereden satın alabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir