Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Binance Soruşturması Kripto Para Tartışmasını Alevlendirdi

Binance Soruşturması Kripto Para Tartışmasını Alevlendirdi

Binance Soruşturması başladı. Dünyanın en büyük kripto para marketi Binance vergi ve kara para aklama iddiaları nedeniyle inceleme altında.

Devlet ve bürokrasi aygıtlarının interneti rahat bırakacağı günlerin özlemi sıklıkla gündeme gelen dava ve araştırmalarla daha uzun bir süre devam edeceğe benziyor. Kripto para birimleri popülerleşmeye ve genel kamuyou tarafından sevilen bir yatırım aracı olarak değerlendirilmeye başlandığından beri sular bir türlü durulmuyor. Kripto paraların sistem içinde kendini bir türlü yer bulamaması bir dizi yasal ve bürokratik komplikasyonu da beraberinde getiriyor. Bu olaylar silsilesinin en son vurduğu mecra ise Binance oldu. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı ve IRS tarafından hakkında soruşturma başlatılan kripto para devi ile ilgili ciddi suçlamalar bulunuyor.

Binance, Türkiye’ye COVID-19 Karşısında Bağış Yaptı

Bloomberg’de yayınlanan bir habere göre, IRS ve ABD Adalet Bakanlığı Binance’i vergi kaçırma ve kara para aklama gibi suçlar nedeniyle inceleme altına aldı. Kripto para analiz firması Chainalysis‘in yaptığı araştırmalara göre, Binance platformu üzerinde sadece 2019 yılında 756milyon dolar ile of 2.8 milyar dolar arasında bir mebla yasadışı aktivitelerde kullanıldı.

Binance platformları üzerinde yasal olmayan hiçbir işleme izin vermediklerini ve bu tip bir işlem şüphesi taşıyan hesapların dondurulduğunu söylüyor. Önümüzdeki günlerde hız kazanması beklenen soruşturma, IRS ve Adalet Bakanlığı elle tutulabilir kanıtlar getirdiği takdirde Binance’nin başını fena halde belaya sokma potansiyeli taşıyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir