Anasayfa > Blog > Bit Scam Nedir? Twitch Bit Scam Olayı

Bit Scam Nedir? Twitch Bit Scam Olayı

Son ayların gündeminde yer edinen kalıplarından birisi olan Bit Scam nedir? Twitch ile bağlantısıyla birlikte anlatalım.

Twitch platformunun bahşiş birimi olan Bit’lerin usulsüz kullanımıyla haksız gelir elde etmeye Bit Scam denilmektedir. Bu illegal yöntem özellikle para aklamak için kullanılmaktadır. Türkiye’de pek çok yayıncı tarafından uygulanmış olduğu 2021 yılındaki sızıntıda açığa çıkmıştır. Bu olayın ardından Temiz Twitch akımı başlamış ve pek çok yayıncı platformu terk ederken adli süreçlerin de başladığı görülmüştür.

Temiz Twitch Nedir?

Bit Scam Nasıl Yapıldı?

Günümüzde internetin pek çok karanlık yerinde çalıntı kredi kartı bilgileri ve verilere ulaşmak mümkün durumda diyebiliriz. İşte bu illegal durumdan faydalanmak isteyen dolandırıcılar, yayıncılarla iletişime geçiyorlar ve onlara belirli bir oranda komisyon vereceklerini söylüyorlar. Bunu kabul eden yayıncılara, çeşitli anlarda büyük bahşişler yapılıyor. Yayıncı kendi payını aldıktan sonra kalan payı dolandırıcılara aktarıyor.

Twitch Drop Nedir? Nasıl Düşürülür

Not: Bu aktarım yalnızca streamer canlı yayın esnasındayken yapılabilmekte. Bu nedenle izleyicilerin pek çoğu bu ana şahitlik etmekteydi.

Neden Twitch Tercih Edildi?

Burada üç ana sebebin ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Dilerseniz gelin bunları sıralayalım.

  • Dolandırıcıların elinde banka hesap bilgileri değil, kredi kartı bilgileri bulunmakta. Bu nedenle de bir satın alım yapılması gerekiyor ancak dijital olması önemli.
  • Bu büyük bir platform olmalı ve farklı kullanıcılarla birlikte yapılmalı ki takip edilmesi daha güç olsun.
  • Ayrıca ödeme yöntemi olarak daha az güvenli bir sistem kullanıyor olmalı. İşte Twitch maalesef bu noktada hata yaptı diyebiliriz.

Bu yazımızla Bit scam nedir sorusuna yanıt arayarak soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Görüşlerinizi bizimle yorumlar alanında paylaşabileceğinizi unutmayın. Keyifli vakitler diliyoruz efendim. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir