Anasayfa > Blog > Oyunlarda Boostlamak Ne Demek, Boost / Elo Boost Nedir?

Oyunlarda Boostlamak Ne Demek, Boost / Elo Boost Nedir?

Genellikle dereceli bir sistem içeren rekabetçi oyunlarda karşılaştığımız “Boost” terimi ne anlama gelir, boostlamak nedir? Gelin inceleyelim.

Gün geçtikçe daha da büyüyen oyun dünyası, kendi içerisinde büyük bir jargon oluşturmuş durumda. Oyunlar da kendi aralarında birçok farklı türe ayrıldığından dolayı bu durum büyük bir terminoloji oluşturuyor. Neredeyse herkesin bildiği, oyunlar dışında da sıklıkla kullanılmaya başlanan GG, WP gibi terimlerin yanı sıra özellikle belli bir tür oyunlarda karşılaştığımız, boost gibi terimler de bulunmakta. Peki boost, boosted, boostlamak kelimeleri ne anlama gelir?

Boostlamak Ne Demek?

  • Rekabetçi oyunlarda birini boostlamak, o kişiyle birlikte oyun oynayarak veya o kişinin hesabına girerek hesabın yetenek grubunu yükseltmek anlamına gelir.

Elo boosting olarak da bilinen bu durum, hesabı düşük bir derecede olan birini daha yüksek yetenek gruplarına taşır. Bu işlem boostlanacak kişiyle birlikte oynanarak da yapılabilir, hesap paylaşımı yoluyla da yapılabilir. Birçok kişinin oyun zevkini bozan ve oyunlarda hesap paylaşımı yoluyla yapması yasak olan boost işlemi; CS:GO, League of Legends, VALORANT gibi birçok popüler rekabetçi oyunda kendisine büyük bir pazar bulmuş durumdadır.

Boosted Nedir?

  • Boosted ise tahmin edebileceğiniz üzere hesabı boostlanmış, bulunduğu yetenek grubuna ait olmayan kişilere söylenir.

Bu terim, oyuncunun yetenek seviyesini aşağılamak için pejoratif bir manada kullanılabileceği gibi gerçekten de boostlanmış olan oyunculara karşı da söylenebilir.

Elo Boost Nedir?

Elo boost, Elo sistemi kullanan oyunlarda birinin hesabının yetenek seviyesini yükseltmek anlamına gelir. League of Legends’ta Elo puanı yetenek grubunu belirlediği için boost işleminin adı yaygın bir şekilde Elo boost olarak oyuncuların diline yerleşmiştir.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir