Anasayfa > Blog > GG Ne Demek? Oyunlarda, Sosyal Medyada Ne Anlama Gelir?

GG Ne Demek? Oyunlarda, Sosyal Medyada Ne Anlama Gelir?

Oyun dünyasının en çok kullanılan terimlerinden biri olan GG ne demek; CS:GO, LoL oyunlarda ne anlama gelir? Gelin birlikte inceleyelim.

GG terimi, tıpkı birçok diğer ifade gibi özellikle çevrimiçi rekabetçi oyunlarda sıklıkla kullanılıyor. Kitlesi günden güne büyüyen oyunların kapsamında inşa edilen bu evrensel terim dilinin içerisinde WP, GG gibi sürekli karşılaştığımız birçok ifade bulunuyor. Bunların arasında en yaygın şekilde duyduğumuz, hem Instagram gibi sosyal medya mecralarında hem de oyunlarda karşılaştığımız GG terimi nedir, ne demek, oyunlarda ne anlamda kullanılıyor? Bu yazıda her şeyi detaylı şekilde anlatarak GG ile birlikte kullanılan veya ilgili terimlerin anlamlarını da belirttik. GG’nin açılımı ve anlamını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

WP Ne Demek?

gg-nedir

GG Ne Demek?

  • “Good game” teriminin kısaltması olan GG ifadesi, “İyi oyun” anlamına geliyor. Bu ifade, oyunların sonunda kullanılmakla birlikte farklı bağlamlarda da görülebiliyor.

Anlaşılabileceği üzere rekabetçi oyunlarda oyun sonunda bir iyi dilek, tebrik etme ünlemi olarak kullanılan GG ifadesi, anlam genişlemesine uğrayarak farklı mecralarda çeşitli anlamlarda da görülebiliyor. Buna örnek olarak karşımıza Instagram gibi sosyal medya mecraları çıkıyor. Oyunlar sayesinde ortaya çıkan bu terim bakalım nasıl bu kadar geniş anlamlarda kullanılmaya başlanıyor?

Rez Ne Demek? (Sosyal Medya)

Oyunlarda GG Nedir?

Good game, “İyi oyun” anlamına gelse de bazen oyunlarda bile farklı niyetleri iletmek için kullanılabiliyor. Genelde kazanan tarafın kullandığı bu ifade, bir tarafın, kişinin işinin bittiğini belirtmek için de söylenebiliyor. Buna örnek olarak “Bu oyun GG” ifadesini verebiliriz. GG’nin asıl anlamına bakınca böyle bir ifade saçmalık gibi geliyor, fakat bahsettiğimiz ifade aynı zamanda “Bitti, gitti” anlamında da söylenebildiği için böyle bir kullanımla karşı karşıya kalıyoruz. Good game, bu ve benzeri bağlamlarda da sıklıkla kullanılabiliyor.

Sosyal Medyada (WhatsApp, Instagram) GG Ne Demek?

Anlam genişlemesine uğrayan bu terim, sosyal medyada ve gerçek hayatta bile karşımıza çıkabiliyor. Popüler ifade, bu bağlamlarda anlaşılabileceği üzere “İyi oyun” anlamında değil, farklı anlamlarda kullanılıyor. Terimin sosyal medyada kullanılan hâli ise tıpkı oyunlardaki anlam genişlemesinde olduğu gibi “Bitti, gitti” şeklinde kullanılıyor. Örneğin bir kedinin başına kötü bir şeyin geldiği videonun altına yorum olarak “Kedi GG” gibi ifadeler yazılabiliyor. Kısacası bu terim anlam genişlemesine uğramış, sadece “Good Game” anlamında kullanılmayan bir ifade. Dilbilimde sıklıkla karşılaşılan bu durumu bu terimde de görmüş olduk.

GG’ye Benzeyen Terimler Nelerdir, Ne Anlama Gelir?

Oyunlarda sadece Good Game değil, aynı zamanda bu terim ile birlikte kullanılabilen, benzer veya tam tersi anlama gelen terimler de bulunuyor. Buna örnek olarak “Kötü oyun” anlamına gelen BG terimini verebiliriz. Çok sık kullanılmasa da kötü bir oyun oynadığını belirtmek isteyen oyuncular bunu yazabiliyor. “Well played” teriminin açılımı olan WP, “İyi oynadın” gibi anlamlarda kullanılırken EZ terimi ise “Easy” kelimesinin okunuşu olarak karşımıza çıkıp “Kolaydı” anlamına geliyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir