Anasayfa > Blog > EZ Ne Demek, Oyunlarda Hangi Anlamlarda Kullanılır?

EZ Ne Demek, Oyunlarda Hangi Anlamlarda Kullanılır?

Oyun dünyasındakilerin diline takılmış kalıplardan biri olan EZ ne demek, oyunlarda nasıl bir anlam ifade eder?

Dünya genelinde milyonlarca oyuncunun oluşturduğu, gerek oyuna özel, gerek evrensel kısaltmalar bulunuyor. Bu kısaltmalar, sürenin kısıtlı olduğu veya yazı yazmanın zor olduğu durumlarda oyunculara kolayca iletişim kurma imkânı sunuyor. Belli başlı ifadeler ise sık sık ve bütün oyunlarda kullanılabiliyor. GG, WP gibi kısaltmalar da bunların arasında bulunan, neredeyse bütün rekabetçi oyunlarda kullanılan ifadeler arasında. Peki bu kısaltma ne demek, oyunlarda hangi anlama geliyor? Bilmeyenler için yazımızda anlattık.

GG Ne Demek?

EZ Ne Demek?

  • İngilizce okunduğunda “Easy” kelimesi olarak söylenen EZ, kolay, kolaydı gibi anlamlara geliyor.

Genelde oyun sonlarında kullanılan bu kısaltma, hiç zorlanılmayan bir maçın ardından rakibe karşı aşağılama olarak söyleniyor. Bu ifade, birçok farklı kalıpla birlikte de kullanılabiliyor. Buna örnek olarak oyun sonlarında sıklıkla görebileceğiniz “GG EZ” kalıbını verebiliriz. GG iyi oyun anlamına geliyor ve neredeyse bütün oyunların sonunda nezaketen kullanılıyor, sonuna da EZ getirilince rakip bir miktar aşağılanıyor. Kısacası bu kısaltma İngilizcedeki “Easy” kelimesini ifade ediyor ve dilimizde “Kolaydı” gibi anlamlar taşıyor. League of Legends’tan CS:GO’ya; satrançtan masa oyunlarına kadar birçok rekabetçi oyunda kulla

Bilmediğiniz farklı kısaltmalar varsa sitemizin blog kategorisinden ilginizi çeken yazılara göz atabilirsiniz. WP ne demek, IRL ne demek gibi yazılarımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. BANA CS GO OYNARKEN KLS DİYOLAR O NEDEMEK ONU DA AÇIKLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir