Anasayfa > İncelemeler > Castle Flipper İnceleme Dosyası

Castle Flipper İnceleme Dosyası

Castle Flipper

Eğlenceli teması, görev mekaniği ve malzeme çeşitliliğiyle bizleri mutlu eden Castle Flipper, içeriğin basitliği ve bug'lar sebebiyle biraz puan kaybederek 6.5 alıyor.

6.5

Castle Flipper inceleme dosyası ile karşınızdayız. Eksikleri olsa da oynarken oldukça eğlendiğimiz oyunu gelin birlikte inceleyelim.

Castle Flipper, Polonyalı oyun firması Pyramid Games tarafından geliştirilmiş, Ultimate Games tarafından yayınlanmış yeni bir “yapı simülasyonu” oyunu. Ortaçağ temasında geçen oyunda amacımız kendi krallığımızı kurmak. Bunu yaparken çeşitli görevleri yerine getirmemiz, evler ve kaleler inşa etmemiz gerekiyor.

Neleri Beğendik?

Öncelikle ufak bir öğreticiyle başlayan oyunda, tahta eşyaları parçalamamız, lekeleri temizlememiz, odun toplamamız ve gerekli yerlere yerleştirmemiz gerekiyor. Bu noktada The Forest‘ın inşaat mekaniğini hatırlayabilirsiniz. Öğreticide hangi aletimizi nasıl kullanabileceğimizi ve bu aletlerle neler yapabildiğimizi öğrendikten sonra kendimize ait bir alanda istediğimiz gibi bir ev inşa etmeye başlıyoruz. Oyun çok oyunculu olmasa da SaveButonu ekibi olarak farklı evler inşa ederek birbirimizle yarıştık ve bu süreçte oldukça eğlendik. Bunun yanında görevlerin bir hikayeye katkıda bulunması da oldukça hoş.

Castle Flipper inceleme

Neleri Beğenmedik?

Gelelim oyunla ilgili mutsuz olduğumuz detaylara. Görevler ne yazık ki biraz hızlı bitiyor ve asıl görevleri tamamladıktan sonra oyunda yapacak bir şey kalmıyor. Ev inşa etmek ne kadar eğlenceli olsa da kale inşa etmeye geçtiğimiz zaman oyun bazı sorunlar yaşamaya başlıyor. Bazı parçalar birbirine bağlanmayabiliyor, duvarlar arazinizde yamuk gözükebiliyor. Yaptığımız evleri sürekli temizlemek zorunda kalmak da biraz sinir bozucu hale gelebiliyor. Kendi krallığımızı ve köyümüzü inşa edip tüm binaları işler halde tutma fikri eğlenceli olsa da, oyunun bazı eksik yönleri yüzünden eğlencesini çok çabuk kaybedebiliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, oyun çok oyunculu olarak oynanabilir durumda olsaydı, hangi krallığın daha çok para kazanacağı, daha fazla ev inşa edeceği, hangi kalenin daha gösterişli olduğu gibi konularda rekabet oluşabilir, oyunun tekrar oynanabilirliği kat kat artardı. Tek oyunculu bir oyunda bir noktada bu detaylar sıkıcı hale gelebiliyor.

Bunlara rağmen, Castle Flipper kaliteli grafikleri, yapımcı firmanın sürekli güncelleme yaparak bug’ları düzeltmesi ve oyuna yeni içerik eklemesi, eğlenceli teması, görev mekaniği ve malzeme çeşitliliğiyle oynarken bizi mutlu etmeyi başardı. Bizim Castle Flipper’a puanımız 6.5 , oyun geliştikçe puanımız da tabi ki yükselecektir.

Castle Flipper inceleme dosyamızın sonunda geldik. İndirimsiz hali 30 TL’ye Steam üzerinden satılan Castle Flipper’ı indirimlerde çok daha uygun bir fiyata alıp 6-8 saatlik eğlenceli içerikten yararlanabilirsiniz.

Ultimate Games’e bizlere Castle Flipper’ı deneme şansı sundukları için teşekkür ederiz.

 

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir