Anasayfa > Blog > Checkpoint Ne Demek? Oyunlarda Checkpoint Nedir?

Checkpoint Ne Demek? Oyunlarda Checkpoint Nedir?

Video oyunlarında sıklıkla karşımıza çıkan bir kavram olarak checkpoint ne demek merak ediyorsanız doğru yerdesiniz efendim.

Checkpoint, Türkçe karşılığı Kontrol Noktası anlamına gelen İngilizce kökenli bir kavramdır. Video oyunlarındaysa bu noktalar oyunun otomatik ya da manüel olarak kaydedildiği alanları betimler. Genellikle zorlu kapışmalardan önce gördüğümüz Checkpoint’lerde kimi zaman kayıt işleminden daha fazlasıyla da karşılaşabiliriz. Örneğin bazen bu kayıt noktaları büyük bir ‘boss fight’ öncesinde gelir. Burada canımızı yükseltiriz, gerekli geliştirmeleri yapar ve yola devam ederiz.

Overrated Ne Demek? Underrated Nedir?

Checkpoint Noktası Nasıl Anlaşılır?

Karakteriniz bu noktaya geldiğinde genellikle bir ara sahne girer ya da ekranın köşe noktalarından birisinde ‘Otomatik Kaydedildi’ uyarısı yer alır. Eski oyunlarda otomatik kayıt sistemi nadir denk gelen bir özellikti. Bu nedenle eski oyunlarda kaydınızı elle yapmanız gerekebilir. Bunu da hatırlatmamızda fayda var tabii.

Rage Atmak Nedir?

En Bilindik Kayıt Kontrolü Alanları

Bu noktada fenomenleşerek bilinirliğini sağlayan iki alan bahsedildiği anda aklımıza geliyor. Dilerseniz konunun daha kolay anlaşılması için bu iki alanı da sizinle paylaşalım. Bu iki alan da manüel kayıt noktalarına harika birer örnek olacaktır.

Grand Theft Auto Disketi (Görsel Gelecek)

Dark Souls Born Fire Noktası (Görsel Gelecek)

Bu yazımızda siz değerli okurlarımızla oyun dünyasından bir kavramı daha öğrenmeye çalıştık. Eğer aklınızda soru işaretleri kaldıysa bizimle yorumlarda paylaşmayı lütfen unutmayın, her soru ve problemi cevaplandırmaya çalışıyoruz. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir