Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Corona Maske Bilgilendirilmesi Yayınlandı

Corona Maske Bilgilendirilmesi Yayınlandı

Corona Virüsü dünya üzerinde etkilerini sürdürürken birçok insan maskelere akın ediyor. Peki maskeler bizi virüslerden ne kadar korur?

Hindistanlı bir sağlık firması olan Varsoy, detaylı fakat bir o kadar da basit bir grafik çalışmasıyla halkı bilinçlendirmeye çalışıyor. Maskelerin virüs koruması üzerine yaptıkları çalışmalardan ortaya çıkan sonuçlar birçok insan için oldukça önemli.

Corona maskesi

Paylaşılan veriler cerrahi maskeler üzerine yaşanan tartışmalara da cevap verir nitelikte. Görüldüğü üzre N95 maskeler, cerrahi maskeler ve FFp1 maskeler virüslere karşı oldukça güçlü durumdalar. Ev yapımı ya da modaya uygun olması için tasarlanan maskeler ise neredeyse korumaya yönelik hiçbir katkıya sahip değiller. Aktif karbon maskeler ise küçük de olsa bir etkiye sahipler.

Corona Maske Tarafından Engellenir mi?

Tabii ki kendimizi korumak için tek yol maskeler olarak görülmemeli. Bu yanlış bir algı olur. Fakat bir önlem olarak yeterince faydalı olduklarını görmek gerekiyor. Corona virüsü diğer virüslere nazaran oldukça büyük ölçeklerde bir virüs olduğundan dolayı birçok maske engel olarak oldukça yeterli durumda. Yani maskeler için görselde bulunan %95’i görmezden gelebilirsiniz. Bu veriyi değiştiren şey muhtemelen daha küçük çaptaki virüsler.

Yine de eğer dışarı çıktıysanız sosyal mesafeyi korumanızda, eve döndüğünüzde ise ellerinizi prosedürlere uygun bir şekilde yıkamanızda büyük fayda var. Sağlıklı günler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir