Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Coursera, İşsizlere Bedava Kurslar Sunacak!

Coursera, İşsizlere Bedava Kurslar Sunacak!

Sertifikalarla birlikte çeşitli kurslar sunan internet sitesi Coursera, ABD’de işsiz kalmış bireylere iş gücünü korumak için bedava kurslar sunacak.

Koronavirüs salgını, dünya üzerinde bütün ülkelere ekonomik sıkıntılar yaşatıyor. Bu sorunlardan kurtulmak  için de çeşitli şirketler ve bireyler inisiyatif alarak insanlara destek sunuyor. Bu durumun örneklerinden birini, Coursera adlı bir kurs sitesinde görmekteyiz. Coursera, ABD’de işsizlere vereceği kurslarla kaybolan iş gücünü topluma tekrar kazandırmayı hedefliyor.

Kurslara bedava erişebilmek için bireysel başvuru yapılmıyor, işsizlerle ilgilenen devlet daireleri aracılığıyla kurslara erişiliyor. Son beş hafta içinde yaklaşık 26 milyon kişinin işsizliğini belirttiği ABD’de uygulama ilk olarak Arizona, Illinois ve Oklahoma’da başlatılacak. Ardından diğer eyaletlerde, sonra da başka ülkelerde bu uygulama hayata geçirilecek.

Coursera İş Gücü Kurtarma Hareketi

Coursera’nın kurslarında birçok sektöre yönelik kurslar bulunuyor. Birçok şirketin ve üniversitenin verdiği derslere erişilebilecek olan hizmet, son hareketiyle alakalı “COVID-19 salgınından dolayı olanları yatıştırmak için topluluğumuz devletlere, eyaletlere ve şehirlere iş bulamayan çalışanlara gerekli yetenekleri yükleyip kendilerini iş gücüne kazandırarak yardım ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir