Anasayfa > Blog > CS:GO CFG Nereye Atılır? Popüler CFG Dosyaları

CS:GO CFG Nereye Atılır? Popüler CFG Dosyaları

CS:GO CFG nereye atılır yazımızla, oyun ayarlarıyla uğraşmaya bayıldığımız Valve yapımında okurlarımıza cevapları veriyoruz.

Öncelikle CFG’leri oyun dosyalarımıza eklemek popüler FPS serisinin bu oyunuyla biraz değişiklik gösteriyor. Örneğin CS 1.6’da dilediğimiz bütün Config dosyalarını oyun klasörüne atabiliyorduk. Ancak CS:GO ile yalnızca bir dosyayı kullanabiliyoruz. Aşağıda bu dosyayı nasıl oluşturabileceğinizi basitçe anlatmaya çalıştık.

CFG Nedir? Config Ne Demek?

CS:GO CFG Nereye Atılır – KOLAY YOL

  1. CS:GO’ya Steam kütüphanenizde sağ tıklayın ve ardından “Yönet” butonu üzerinden “Yerel Dosyalara Göz At” kısmına ilerleyin. Burada “csgo” klasörünü açın ve “cfg” klasörüne geçin.
  2. Bu alana CFG elinizde bulunan ve sonu .cfg ile biten config dosyanızı atın.
  3. Dosyanıza çift tıklayın ve not defteriyle açın. Son satırın ‘host_writeconfig’ komutu olduğundan emin olun.
  4. Ardından oyunu başlatın. Oyun açıldığında komut penceresine erişin ve ‘exec cfg-adı’ yazarak dosyanızı çalıştırın. İşlem tamamlanmış olacaktır. (Komut penceresine nasıl erişebileceğinizi de anlatmıştık.)

CS:GO Konsol Açma Nasıl Yapılır?

CFG Oyunu Bozarsa Ne Yapabilirsiniz?

  • CS:GO Steam kütüphanenizde sağ tıklayın ve ardından “Yönet” butonu üzerinden “Yerel Dosyalara Göz At” kısmına ilerleyin. Burada “csgo” klasörünü açın ve “cfg” klasörüne geçin.
  • Sonu .cfg ile biten dosyanıza sağ tıklayın ve son kısmın adını ‘.cfgold’ ya da benzer bir şekilde değiştirin.
  • Bu sayede oyun yeniden başladığında fabrika ayarlarına dönecektir ve oyunu silip yeniden yüklemenize gerek kalmayacaktır.

Popüler ve Profesyonel Oyuncuların CS GO CFG Dosyaları

Bazı ünlü espor oyuncuları, takipçi ve sevenlerini kıramayarak oyun ayarlarını oyuncularla paylaşabiliyor. Dilerseniz merak ettiğiniz oyuncuların dosyalarını aşağıdaki butonlara tıklayarak indirebilir ve çalıştırabilirsiniz. Ancak belirtmekte fayda var.

Not: Bu oyuncular oyunu kendi ihtiyaçlarına göre oldukça derin ayarlarla değiştirebiliyorlar. Bu nedenle kendi komut dosyanızı kaydetmeyi ve yaşanabilecek aksiliklerde bu dosyaya dönmeyi unutmayın.

Xantares CFG

Pasha CFG

Dev1ce CFG

Niko CFG

Stewie2k CFG

S1mple CFG

Bozuk dosyalar varsa ya da istediğiniz başka oyuncular olursa yorumlarda bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir