Anasayfa > Blog > CS:GO Force Nedir, Ne İşe Yarar, Hangi Durumlarda Yapılır?

CS:GO Force Nedir, Ne İşe Yarar, Hangi Durumlarda Yapılır?

CS:GO oyununda force buy stratejisi nedir, ne işe yarar, nasıl durumlarda kullanılması gerekir, eco ile olan farkı nedir? Bütün detayları anlattık. 

Counter-Strike: Global Offensive’i birçok FPS oyunundan ayıran özellikler bulunuyor. Bu özelliklerden bir tanesi ise ekonomi sistemi. Oyundaki bu sistem, oyuncuların her tur paralarını doğru bir şekilde kullanmaya itiyor. Yeteneğin ve stratejinin halihazırda önemli olduğu bu oyundaki ekonomi özelliği, CS:GO’ya farklı bir taktiksel katman daha katıyor.

Bu sistemin var olması ise eco, half-buy, force buy gibi stratejilerin doğumuna sebep oluyor. Bu yazımızda bunlar arasında bulunan force stratejisinden bahsedip “Force nedir?” sorusuna cevap verecek, yapılması gereken durumları sebepleriyle birlikte sizlerle paylaşacağız.

CS:GO Crosshair Ayarları

CS:GO Force Nedir?

  • CS:GO’da yeterli para olmamasına rağmen eldeki parayla alınabilecek bütün ekipmanların alındığı turlara force round denir.

Bu stratejinin kullanılması için oyunun belli evrelerde olması gerekir. Parasal sorunların olduğu ellerde genelde eco stratejisi uygulansa da bazı turlarda force taktiğinden yararlanmak gerekiyor. Bu turların hangi turlar olduğundan, force ve eco arasındaki farktan yazımızın devamında bahsettik.

CS:GO Force Hangi Durumlarda Yapılır?

Normalde paranın olmadığı durumlarda sonraki turlara güçlü girmek için eco stratejisi uygulanıyor, fakat sonraki turun olmadığı veya olmayacağı durumlarda force yapmak daha mantıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Takımınızın parası yoksa ve turu kaybetmeniz durumunda maç bitecekse en mantıklı ekonomik seçenek force yapmak oluyor. Çünkü böyle bir durumda eco yaparak bir tur kaybetmeyi göze alırsanız bu riskin getireceği sonuçla maça devam edemeyecek, econun faydalarından yararlanamayacaksınız.

Force yapmanız gereken bir diğer durum ise yarıyı bitiren turlarda olmanız. Bir yarının son turunu oynuyorsanız sonraki tura para taşıyamayacaksınız ve her halükârda 800 dolarla başlayacaksınız. Bunun için yarıların son turlarında eco yerine force yapmanız daha mantıklı oluyor.

CS:GO Force ve Eco Arasındaki Fark

CS:GO Eco Nedir?

Eco, paranın az olduğu bir durumda neredeyse hiçbir şey alınmayan turlara denir. Force ise paranın az olduğu bir durumda mümkün olduğunca fazla silahın alınmasını temsil eder, force turlarda genelde SMG silahlarla savaşılır. Eco turlar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz yukarıdaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir