Anasayfa > Blog > Cyberpunk 2077 Çeteleri Hakkında Her Şey

Cyberpunk 2077 Çeteleri Hakkında Her Şey

Cyberpunk 2077 çeteleri hakkındaki bilgileri derlediğimiz yazımızda Night City’nin sokaklarını mesken tutan örgütleri mercek altına alacağız.

Sekiz yıllık uzun bir geliştirme sürecinden sonra nihayet çıkış yapan Cyberpunk 2077, oyuncuları uzak geleceğin distopik bir metropolüne götürüyor. Teknik sıkıntılar dolayısıyla arabaların bir anda ortaya çıktığı ve NPC’lerin anlık kaybolduğu Night City ise organize suç örgütleri ve şirket askerleriyle dolu tehlikeli bir kent olarak karşımıza çıkıyor.

Cyberpunk 2077 Nerede Geçiyor? – Night City Detayları

Peki oyunun farklı bölgelerine dağılan Cyberpunk 2077 çeteleri hangileridir?

Cyberpunk 2077 Çeteleri

cyberpunk 2077 çeteleri

Night City üzerinde güç mücadelesi eden çeteler şehrin farklı bölgelerinde faaliyet gösteriyor. Oyunda toplamda sekiz adet farklı suç örgütü bulunuyor.

6th Street

Kendilerini vatansever olarak gören ama özünde faşizmi benimseyen bu çete üyeleri, genelde Santo Domingo bölgesinin Arroyo ve Rancho Coronado kısımlarında faaliyet gösteriyor.

Bize gerçek hayattaki konfederasyon destekçilerini anımsatan 6th Street, yapacağımız görevlerde birçok kez karşımıza çıkıyor.

Animals

Uzuvlarını teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak sonuna kadar geliştiren Animals, özellikle Pacifica bölgesinde faaliyet gösteriyor. Bu noktada Voodoo Boys için de bir tehdit olarak gözüken bu çete, uzuvlarını teknolojik anlamda sınırları zorlayacak kadar geliştirmiş fanatiklerden oluşuyor.

Maelstrom

Sibernetik güncellemeler ile kafayı bozan bir diğer çete ise Maelstrom. Oyunun başlarında karşılaştığımız Maelstrom üyeleri çoğu zaman yüksek siber donanımı kaldıramayıp sibersaykolara dönüşebiliyor.

Aldecaldos

Cyberpunk 2077’de hikayemizi yazarken pek çok karşılaştığımız Aldecaldos ise The Badlands topraklarında yaşıyor.

Ana hikayeye en çok dahil olan çete diyebileceğimiz Aldecaldos, aynı zamanda pek çok sevdiğimiz Panam Palmer’in içinde bulunduğu ekip olarak öne çkıyor. Halihazırda Saul tarafından yönetilen bu göçebe topluluk, paralarını kaçakçılık ve hırsızlık üzerinden yürütüyor.

Cyberpunk 2077 SAMURAI Hakkında Her Şey

Moxes

Aslında bir işçi sendikası olduğunu düşündüğümüz Mox çetesi için Night City’nin dışlanmış bireylerini bünyesinde barındıran bir ekip diyebiliriz. Yegane amacı birbirlerini kollamak olan bu ekip herhangi bir bölgede yüksek hakimiyete sahip değil. Mox, Kabuki’de bulunan Lizzie’s Bar’da yer alıyor.

Scavengers

Night City’nin leşçilleri diyebileceğimiz Scavengers ise belirli bir bölgede yoğunluk göstermiyor. Sibernetik insan uzvu kaçırıp satarak kar elde eden bu çete, şehrin birçok bölgesinde sıklıkla karşımıza çıkabiliyor.

Tyger Claws

Özellikle Westbrook, Japantown, Kabuki ve Little China üzerinde faaliyet gösteren Tyger Claws için Night City’nin Yakuza’sı diyebiliriz. Silah olarak genelde katana kullanan bu ekip ile oyunda birçok kez karşı karşıya geliyoruz.

Valentinos

Hispanik Night City vatandaşlarından oluşan Valentinos ise şehrin Heywood bölgesinde yer alıyor. Aile, kardeşlik ve dostluk gibi değerlere önem veren Valentinos, 6th Street’in en büyük düşmanı olarak biliniyor.

Voodo Boys

Night City’nin özerk bölgesi Pacifica’da mesken tutan Voodoo Boys, aynı zamanda şehrin en iyi netrunnerlarını bünyesinde barındırıyor. Ana hikayedeki görev serisinde tanıştığımız Voodoo Boys genelde Afro-Amerikan Night City vatandaşlarından oluşuyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir