Anasayfa > Blog > Cyberpunk 2077 Nerede Geçiyor? – Night City Detayları

Cyberpunk 2077 Nerede Geçiyor? – Night City Detayları

The Witcher serisini geliştiren CD Projekt Red firmasının son oyunu Cyberpunk 2077 nerede geçiyor? Night City hakkındaki detayları derledik.

Cyberpunk 2077 nerede geçiyor sorusunu cevaplamadan önce oyunun genel hatlarından bahsetmek gerekiyor. Polonya merkezli CD Projekt Red tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077, son on yılın en çok beklenen ve en yoğun tartışmalara yol açan yapımlarından biri oldu. 10 Aralık 2020 tarihinde çıkış yapan oyun Mike Pondsmith’in kurguladığı Cyberpunk adındaki bir masa oyunundan uyarlandı.

Cyberpunk 2077 Ne Kadar Sürüyor?

Cyberpunk 2077 Night City

cyberpunk 2077 night city

R. Talsorian Games’in yayıncılığını yaptığı Cyberpunk ise 1988 yılında çıkış yaptı. Geliştirici koltuğunda CD Projekt Red’in oturduğu Cyberpunk 2077 ise masa oyunun tasvir ettiği dünyayı farklı bir takvimden anlatıyor. Hem Cyberpunk 2077 hem de masa yapma oyununun sürümleri  Night City adı verilen devasa bir şehirde geçiyor. Uzak ve karanlık bir geleceğin en büyük metropollerinden biri olan Night City ise Kuzey Kaliforniya’nın batı kıyılarında yer alıyor.

Cyberpunk 2077’de Fast Travel (Hızlı Seyahat) Nasıl Yapılır?

Altı milyondan fazla insanı bünyesinde barındıran bu kurgusal megakent, Amerika’da yaşanılacak en kötü yer olarak nitelendiriliyor. Hem Cyberpunk 2077’de hem rol yapma versiyonunda oldukça önemli bir yere sahip olan Night City, sibernetik parçalarla vücut organlarını ıskartaya çıkaran insanlara, karanlık gayeler için silahlanan çetelere ve birbirlerine karşı soğuk savaş yürüten megaşirketlere sahne oluyor.

Adını Richard Night karakterinden alan şehir, 21.yüzyılın ütopik bir metropolü olması için planlansa da organize suç örgütlerinin ve otorite kazanmış devasa şirketlerin savaş alanına dönüşüyor. Başta adı Coronado City olan aynı zamanda Yarının Sınırındaki Şehir olarak da adlandırılıyor. Zaman içerisinde Şirket Savaşları’na ve açgözlü kurumların eline düşen Night City, Pacifica adlı özerk bölgeler ve çarpık kentleşme yüzünden kontrolsüz büyümeye maruz kalıyor.

Night City Bölgeleri

Cyberpunk 2077’de çeşitli tehlikelere atıldığımız Night City ise yedi farklı bölgeden oluşuyor. City Center, Watson, Westbrook, Heywood, Pacifica, Santo Domingo ve Badlands adlı bölgeler, farklı suç örgütlerine yuva olurken; sürükleyici hikayelerin keşfedilmeyi beklediği mekanlar olarak da öne çıkıyor.

Cyberpunk 2077 nerede geçiyor sorusunu bu yazımızda cevaplandırdık. Cyberpunk 2077 hakkındaki diğer içeriklerden haberdar olmak için takipte kalın.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir