Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Discord, Clubhouse Tarzındaki “Sahne Kanalları” Özelliğini Duyurdu

Discord, Clubhouse Tarzındaki “Sahne Kanalları” Özelliğini Duyurdu

Oyuncular tarafından sıklıkla kullanılan sesli konuşma uygulaması Discord, Clubhouse platformunu andıran yeni özelliğini duyurdu.

Sadece iOs’ta kullanılabilen, birçok farklı çevreden insanların sesli konuştuğu ve bu konuşmaların da ilgili kişiler tarafından dinlenebildiği Clubhouse, yapısıyla birçok farklı platforma ilham olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter, Spaces adını verdiği yeni özelliğini duyurmuştu. Spaces sayesinde insanlar tıpkı Clubhouse’ta olduğu gibi sesli yayınlar yapabilecekti. Şimdiki haber ise daha çok oyuncular tarafından kullanılan popüler haberleşme uygulaması Discord’dan geldi. Discord, “Sahne Kanalları” adını verdiği özellikle birlikte rekabete katılmaya hazırlanıyor.

Discord Clubhouse Benzeri Özelliğini Tanıttı

Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderiyle yeni özelliğini duyuran Discord, “Sahne Kanalları” özelliğinin yeni türde bir ses kanalı olarak uygulamaya ekleneceğini açıkladı. Sadece seçilmiş insanların konuşabileceği, ve diğer kişilerin de dinleyici olarak katılabileceği bu yeni kanallarda sadece ses kullanılabilecek. Şimdilik sadece Topluluk sunucularında aktif olan yeni özellik Discord’un Android uygulamasında şimdilik çalışmıyor. Özelliğin normal sunucular için çıkış tarihi ise henüz bilinmiyor. Sahne Kanalları özelliği, Discord’da aşağıdaki şekilde gözükecek.

discord sahne kanalları

Discord’daki Sahne Kanalı Nasıl İşleyecek?

Her sahne kanalındaki Discord kullanıcılarının sahip olabileceği üç rol bulunacak. Odada bulunan kişiler, Konuşan, Dinleyici ve Sahne Moderatörü olarak üçe ayrılacak.

  • Konuşanlar, kanalda konuşma yetkisine sahip olan kişiler olacak. Bu yetkiye sahip olan kullanıcılar, istediği zaman tek tıkla dinleyici moduna dönebilecek.
  • Sahne Moderatörleri, konuşma dışında yetkileri de olan, kanalın bütün akışını düzenleyen kullanıcılar olacak. Bu kişiler, konuyu ve konuşanları değiştirebilecek.
  • Dinleyiciler ise sunucuda bulunan ve sahne kanalını görmeye yetkisi olup kanala giren herkesin içinde bulunduğu rol olacak. Dinleyiciler, kanalda konuşamayacak ve bir şeyi değiştiremeyecek.

Birçok farklı platformun Clubhouse’ta bulunan bu özelliği ekleme çabası hakkında ne düşünüyorsunuz? Discord’un yeni özelliği olan “Sahne Kanalları”nı kullanmayı planlıyor musunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin, iyi eğlenceler.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir