Anasayfa > Blog > Disintegration İnceleme – Robotlar ve Strateji

Disintegration İnceleme – Robotlar ve Strateji

Disintegration

Strateji ve FPS türlerini başarılı bir şekilde harmanlayan iyi bir deneme.

7.5

Bugün sizlerle V1 Interactive tarafından geliştirilen ve yayıncılığı Private Divison tarafından yapılan Disintegration hakkındaki incelememizi paylaşacağız.

Öncelikle Private Divison’a bize bu oyunu inceleme fırsatı tanıdıkları için çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu incelemede “spoiler” olmayacağını da belirtelim. Disintegration bugünden itibaren PC, PS4 ve Xbox One için satın alınabilir durumda. Ülkemizde oyunun Steam fiyatı 249.99 TL olarak belirtilmiş durumda. Ayrıca oyunun çıkış videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Şimdi gelin hep birlikte incelememize geçelim.

https://www.youtube.com/watch?v=ndX6H74kseY&feature=youtu.be

Oynanış

Disintegration hakkında tam olarak bir tür tanımlamak gerekirse buna FPS Strateji dememiz mümkün olabilir. Kısaca bahsetmek gerekirse oyunda Gravcycle adı verilen bir tür uçan motor pilotunu yönetiyoruz. Ancak uçmak ve ateş etmek gibi sıradan hareketleri yaparken bunun yanında yönetmemiz gereken bir de takımımız, takım arkadaşlarımız bulunuyor. İşte bu noktada oyunun strateji kısmı giriyor. Her ne kadar derin bir taktik ve strateji gerektirmese de iyi bir deneme olduğunu söyleyebiliriz. Bir süre sonra fazla dikkat edilmeyen bir özellik haline gelse de farklı takım arkadaşlarımızın farklı özelliklerini kullanmanın keyifli olduğunu söyleyebiliriz.

disintegration

Her ne kadar uçmak ve düşmanların üzerlerine mermi yağdırmak keyifli olsa da Gravcycle konusunda eksikler olduğunu belirtmemiz gerekir. Ara sahnelerde ve diyaloglarda fazlasıyla övgüyle bahsedilen Gravcycle’lar oynanış kısımlarında hızlı birer motosikletten çok hantal bir tank gibi hissettirdi. Ayrıca silahların vuruş hissi de fazla hissedilmiyor. Ancak bunlara rağmen düşman robotlarına ateş etmek oldukça eğlenceli.

Oyunun tek kişilik modunda görevlere üssümüzde bulunan bilgisayardan görevleri seçerek gidiyoruz. Burada bir geliştirme ekranı da bulunmakta ancak Gravcycle’ımızın silahlarını maalesef özelleştiremiyoruz. Bu ekrandan can, silah hasarı gibi temel güçlendirmeleri gerçekleştiriyoruz.

disintegration

Hikaye ve Karakterler

Her ne kadar çok fazla detaya girmeyecek olsak da hikaye hakkında genel bilgileri şu şekilde aktarabiliriz.

disintegration

Oyunda Romer Shoal isimli bir Gravcycle pilotunu kontrol ediyoruz. Kendisi yıkımın eşiğinde olan ve insanların beyinlerini robot bedenlerine aktardığı dönemde bir Gravcycle pilotu ve program sunucusu. Bir şekilde yollarının kesiştiği Agnes, Coqui, Doyle gibi isyankar yoldaşlarıyla birlikte Black Shuck adı verilen düşmanlarına ve Black Shuck yönetimindeki Rayonne adı verilen güce karşı mücadele ediyorlar.

disintegration

İlk bakışta ilgi çekici gelen hikaye işleniş kısmında sınıfta kalıyor. Görevler arasında ara sahneler biçiminde bizlere aktarılan hikaye ön plana çıkmayı başaramayıp hep bir arka plan hikayesi şeklinde kalıyor. Ancak bu noktada da devreye karakterler giriyor. Disintegration oldukça eğlenceli yazılmış karakterlere sahip. Karakterlerin kendi aralarındaki diyalogları ve hikayede gelişen olaylara tepkileri gayet keyifli.

Özetlemek gerekirse Disintegration temel unsurlarıyla ve karakterleriyle iyi bir hikayeye sahip olsa da işleniş olarak zayıf kalıyor.

Görsellik ve Ses

Disintegration görsel açıdan başarılı olarak nitelendirilebilir. Fazlasıyla gerçekçi olmasa da görsellerin oyun esnasında rahatsız etmiyor. Gravcycle’ımızın ve karakterimizin kaplamaları ve animasyonları ise oldukça iyi. Efektler ise başarılı diyebiliriz. Seslendirme konusunda ise oyunu oldukça başarılı bulduk. Daha önce bahsettiğimiz başarılı karakterler bununla da desteklenince ortaya iyi bir iş çıkmış.

Özetlemek Gerekirse

disintegration_mp

Disintegration, güzel arka plan hikayesi, başarılı karakterleri ve oldukça keyifli oynanışı ile keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak bir oyun. Strateji öğeleri ile klasik FPS oyunlarının güzel bir karışımı olan Disintegration’da 12 saat civarındaki hikaye modunda görevleri tamamlamanın dışında bir de çok oyunculu modu bulunduğunu unutmayın. Arkadaşlarınızı da yanınıza alarak Gravcyclelarınız ile mücadelelere girmek fazlasıyla keyifli. Sizlerin de oyun hakkındaki görüşlerini merak ediyoruz.

Disintegration’a bizim puanımız ise: 75/100

 

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir