Anasayfa > Blog > Elo Hell Nedir, Nasıl Çıkılır?

Elo Hell Nedir, Nasıl Çıkılır?

League of Legends tarafından hayatlarımıza sokulan kavramlardan birisi olan Elo Hell nedir? Nasıl çıkılır? Gelin birlikte öğrenelim.

Elo Hell, hak ettiğinizden daha düşük bir oyun liginde bulunmanız ve buradan sizden kaynaklı olmayan sebeplerle çıkamamanız anlamına gelir. Elo hell nedir sorusuna yanıt ararken Elo boost kavramını da yakından tanımak oldukça önemlidir. Bu nedenle kavramı anlattığımız yazımıza da aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Elo Boost Nedir?

Düşük derecelendirmeden kurtulamıyor olmayı cehennem kılan çeşitli sebepler vardır. Bu sebeplerin en önemlisiyse oyuncunun oyun zevkini yok ediyor olması diyebiliriz. Kişi hakkından daha düşük bir ligte oyundan aldığı keyif çok düşük bir şekilde oynar. Peki, oyuncunun keyfi neden yok olur? Bunun sebeplerini listeleyebiliriz.

  • Oyuncuların daha düşük derecelerde daha kötü iletişim kurması. Küfür, rahatsız edici söylemler bunlar arasında sayılabilir.
  • Feed, AFK gibi tat kaçırıcıların da düşük liglerde daha fazla yaşanıldığı görülmektedir.
  • Oyuncunun kendi seviyesinden düşük takımlarda, takım arkadaşları nedeniyle malubiyet alması.
  • Takım oyununun daha zor kurulması.
  • Oyuncunun kendisini mecburi bir takım kaptanı gibi görerek daha çok stres altında kalması.

Böyle etkili bir sorun olduğuna göre, zor da olsa çıkmanın bir yolu olmalı değil mi?

Elo Hell’den Nasıl Çıkılır?

Elbette hakkınız olmayan ve çok daha düşük olan bir dereceden kendinizi kurtarmanız oldukça zor. Ancak imkânsız değil tabii ki. Gelin dilerseniz nasıl başarabileceğinizi de listeleyelim ne dersiniz?

  • İyi oynayan arkadaşlarınızla hareket edin. O ligin oyuncusu bile olsalar, tanıdığınız ve yeteneklerine güvendiğiniz arkadaşlarınızla hareket etmek önemlidir.
  • Cehennemde yer alan diğer oyuncuları arkadaş ekleyin. Bu oyuncular eğer sizin de hakkınız olmayan bir yerde olduğunuzu düşünüyorlarsa sizinle oynamak isteyeceklerdir.
  • Taşıma konusunda rol oynayabilen kahramanlar tercih edin. Bununla birlikte metaları da takip etmeniz olumlu etki yaratacaktır.

Yeni Meta Ne Demek?

  • Takım yöneticiliği konusunda sorumluluk almaktan çekinmeyin.
  • Takım arkadaşlarınızla daha doğru ve güzel iletişim kurmaya çalışın. Düzeltilebilecek hatalarını nazikçe belirtmekten çekinmeyin.
  • Oyunlarda umudunuzu hemen kaybetmeyin. Unutmayın, bu bir maraton ve her adımı çok önemli.

Umarız içeriğimiz konuyu anlamanızda ve aşmanızda yardımcı olabilmiştir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. eyw kral demırden cıktık sımdı de bronzda sıkıştık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir