Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Facebook, Beyaz Saray, Kongre Binası Çevresindeki Etkinlikleri Engelliyor

Facebook, Beyaz Saray, Kongre Binası Çevresindeki Etkinlikleri Engelliyor

Geçtiğimiz günlerde yaşanan talihsiz olaylar Facebook’un tetiğe geçmesine neden olmuş durumda. Facebook etkinlikleri engelliyor.

Kongre binasının basılması medya ve önemli kişilerce ‘Darbe’ olarak dahi anıldı. Böyle bir nedenle de pek çok kurum dikkati elden bırakmıyor. Özellikle göreve başlama gününün ne kadar kritik olduğunu siz okurlarımızın da kolaylıkla tahmin edebileceğini düşünüyoruz. Yaşanabilecek herhangi bir harekete karşılık Facebook da elinden geleni yapacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz üzere son yıllarda fiziksel eylemler çoğu zaman temellerini sosyal medyadaki güçlerinden alıyorlar. Bu durumdan faydalanmaya en uygun platformlardan birisi de Facebook’un ‘Etkinlikler’ kısmı diyebiliriz. Bunun farkında olan şirket konuya müdahale etmeye kararlı görünüyor. Platform göreve başlama tarihinde Beyaz Saray ve Kongre Binası çevresindeki etkinlikleri engelliyor. Bu sayede sosyal medyada başlayabilecek bir hareketlenmenin önüne geçmeye çalışılıyor. Bu şirketin sorumluluk kabul etmediğini de gösterir cinsten bir hareket diyebiliriz.

Yaşanan süreçte sosyal medya şirketleri yaptıkları küçük ama kritik hareketler nedeniyle kitleleri karşılarına alabiliyorlar. Ancak bunun da ötesinde hisse değerleri de oldukça kötü etkilenebiliyor. Bunun örneğini daha önce Twitter’da gördük, bakalım Facebook bu hareketiyle ne gibi bir geri dönüş alacak.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir