Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Facebook Doğruluk Payı ‘nı Covid-19’a Karşı Destekleyecek

Facebook Doğruluk Payı ‘nı Covid-19’a Karşı Destekleyecek

Facebook Doğruluk Payı ‘nı Covid-19 hakkında yayılan asılsız bilgilere karşı finansal olarak destekleme kararı aldı. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı (IFCN) ile birlikte Covid-19 salgını karşısında asılsız bilgilerin yayılmasını önlemek amacı ile Facebook 1 milyon dolarlık bir hibe programı açıklamıştı. Şirket ilk aşamada 13 ülkedeki doğruluk kontrol kuruluşlarına destek verileceğini açıkladı. Ülkemiz de bu listede kendine Doğruluk Payı ile yer buldu.

Facebook Doğruluk Payı

IFCN ve Facebook ortaklığı ile 6 ay boyunca hibe usulü ile yapılacak yardımdan pay alacak olan Doğruluk Payı bu zorlu salgın süreci boyunca insanları özellikle sosyal medya üzerinden Covid-19 hakkında yayılan asılsız bilgilerden korumaya çalışıyor. Paylaşılan asparagas haberler ile ilgili kaynaklar bulunduktan sonra oluşturulan doğru haberler ve yapılan paylaşımlar ile insanların salgın karşısında bilinçlenmesi sağlanıyor.

Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği tarafından hayata geçirilen bir proje olan Doğruluk Payı 2014 tarihinden bu yana çeşitli alanlarda çalışarak halka ulaşan bilgilerin doğruluğunu kontrol ediyor, yanlış ve yalan haberleri ortaya çıkartarak insanlar ile paylaşıyor.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir