Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Facebook Messenger Rooms Özelliğini Tanıttı

Facebook Messenger Rooms Özelliğini Tanıttı

Facebook Messenger Rooms özelliği ile 50 kişiye kadar olan görüntülü görüşmeler için kullanıcılarına olanak sağlayacak. Detaylar haberimizde.

COVID-19 pandemisi sebebiyle neredeyse tüm dünyanın evlerine kapandığı şu günlerde video konferans uygulamalarına olan talep de artmış durumda. Birçok eğitim kurumunun ve şirketin işlerini video konferans üzerinden yürütmesi ile bu durumdan en karlı çıkan şirket ise Zoom olmuş durumda. Dünya genelinde günlük olarak 300 milyon kullanıcı gibi inanması güç bir rakama ulaşan video konferans uygulamasının artık yeni bir rakibi daha var.

Facebook Messenger Rooms

Facebook Messenger Rooms özelliği ile kullanıcılarının 50 kişiye kadar görüntülü görüşme yapmasını sağlayacak. Kullanıcılarına Zoom‘a göre daha kolay bir arayüz ve sohbete daha kolay dahil olma imkanı sunacak olan Messenger Rooms kullanıcıları tercih ettikleri taktirde sohbet odalarına şifre de atayabilecekler. Atadıkları bu şifre ile istenmeyen kişilerin sohbete dahil olmasının da önüne geçilmiş olacak.

Kullanıcılarına eğlenceli yüz filtreleri gibi imkanlar da sunacak olan Messenger Rooms aynı zamanda sohbet odası sahibine dilediği kullanıcıyı sohbetten çıkartma yetkisi de veriyor. Bakalım Messenger Rooms bu süreçte güvenlik sorunları ile de gündeme gelen Zoom‘un tahtını sallamayı başarabilecek mi?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir