Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Facebook’tan Jio Platforms’a 5.7 Milyar Dolar Yatırım

Facebook’tan Jio Platforms’a 5.7 Milyar Dolar Yatırım

Facebook Hindistan merkezli Jio Platforms’a 5.7 milyar dolarlık yatırım yaptı. Yatırım, finans dünyasında Facebook Hindistan’a açılıyor şeklinde yorumlandı.

Facebook, Hindistan’ın en büyük holdinglerinden biri olan Reliance Industry’nin sahip olduğu Jio Platforms’a 5.7 milyar dolarlık bir yatırımda bulundu. Bu yatırım Facebook’a şirketin hisselerinin %9.99’ını vererek, azınlık ortağı olmasını sağladı. Jio Platform, markası dahilinde telekomünikasyon da bulunan bir çok markaya sahip. Jio’nun telekomünikasyon markası olan Reliance Jio, Hindistan’daki bir numaralı mobil hat operatörü olma özelliğini taşıyor. Holdingin sahibi ise Hint milyarder Mukesh Ambani.

Facebook’un Jio Platforms’a yaptığı yatırım hamlesi, finans çevrelerinde “Hindistan’a açılma” denemesi olarak nitelendirildi. Facebook tarafından satın alınan Whatsapp‘ın sadece Hindistan’da 400 milyon kullanıcısı bulunuyor. Whatsapp Pay’in Hindistan’da kullanılmasına izin verilmesi, Facebook’un bu yatırımı bu nedenle yapıp yapmadığı sorusunu akıllara getirdi. Facebook, Salı günü yayınladığı bir blog açıklamasında, “Bu yatırım bizim Hindistan’a olan bağlılığımızın ve Jio’nun ülkeye getirdiği dramatik değişimle ilgili heyecanımızın altını çiziyor.” ifadesine yer verildi.

Bu gelişmelerden sonra Facebook hisseleri borsada 2.5 puanlık bir yükseliş kaydetti.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir