Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Fakir Mahalleye Sipariş Götürmeyi Kesen Uber Eats, Eleştirilerle Karşı Karşıya!

Fakir Mahalleye Sipariş Götürmeyi Kesen Uber Eats, Eleştirilerle Karşı Karşıya!

Yeni çıkan bir yasa dolayısıyla dilediği kadar komisyon alamayan Uber Eats, bundan dolayı Treasure Island’a sipariş götürmeyi bırakınca eleştirilerin odağı oldu.

COVID-19 dolayısıyla San Francisco’da yeni çıkan bir yasa, küçük işletmeleri desteklemek için alınan komisyonları kısmıştı. Bu durum da yemek servisi Uber Eats’in belli bölgelere sipariş yapması için durumları kötüleştirdi. Küçük işletmeleri desteklemek amacıyla çıkan yasayla kesebileceği komisyon azalan Uber Eats, bu durumda Treasure Island için sipariş yapamayacağını, masrafların kârı karşılamayacağını duyurmuştu.

Böylece San Francisco’da yer alan Treasure Island bölgesine sipariş getirmeyeceğini açıklayan Uber Eats, San Francisco Denetleme Kurulu’ndan Matt Haney tarafından tepki ile karşılandı. Matt Haney, paylaştığı gönderide Uber Eats’in yaptığının tamamen alçaklık olduğunu, kendilerinin San Francisco’ya karşı misilleme yaptıklarını belirtti. Uber Eats’in derdinin sipariş masrafları değil, San Francisco’ya karşı çıkmak olduğunu söyledi.

“Bu çok alçakça. Uber Eats’in yaptığı şey tamamen inanılmaz bir davranış. Komisyonları azaltan yeni düzenlemelerden dolayı Treasure Island’daki vatandaşlara sipariş getiremeyeceklerini söylüyorlar. En düşük gelirli, izole bir topluluğumuzu cezalandırarak San Francisco’ya misilleme yapıyorlar.”

Uber, yaptığı açıklamada düzenlemelerle uygun çalışmayı denediklerini fakat böylesi bir regülasyonun çalışma masraflarında azalmaya gitmelerine sebep olduğunu belirtti.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir