Anasayfa > İncelemeler > Figür Değil Heykel: Black Desert ‘Dark Knight’ Figürü

Figür Değil Heykel: Black Desert ‘Dark Knight’ Figürü

Birçok figür, gördüm ancak bu kadar detaylı başka bir işlemeyle karşılaşmamıştım. Sitemizin ilk oyun figürü incelemesine hoş geldiniz.

Okurlarımız muhtemelen farkındalardır. Black Desert markasının özellikle de mobil tarafında nabzını tutuyoruz ve marka işbirlikleri sürdürüyoruz. Bunun için de geçtiğimiz günlerde ajanstan (Gaming in Turkey) gelen “Şirket figür göndermek istiyor” teklifi çok hoşumuza gitti ve kabul ettik. Aradan birkaç hafta geçtikten sonra kargo kapıma geldi ve evi bilmeyen kargo görevlisi kapıya çıkmamı istedi. Şoför koltuğunun yanındaki küçük koliye uzandım ve “Yok abi, seninki arkada” diyerek beni uyardı. Ardından ticari aracın içinden kallavi bir koliyi bana uzattı. Halen bunun tek başına bir figür olduğuna inanamadığım için “Herhalde farklı farklı birkaç figür vardır” ya da “Amma da güvenlikli yollamışlar, içinden ne çöp çıkar şimdi bunun” gibi şeyler düşünerek eve taşıdım koliyi.

Paketi evin girişine bıraktım ve toplantıma girdim. Umutlu değildim kısacası, harika bir figür çıkmasını beklemiyordum. Toplantının ardından ev arkadaşımla dış koliyi çıkarttığımızda ne kadar yanıldığımı da anlamış oldum…

Gördüğüm En İnce İşçilikdark knight figure

Kargo evet epey güvenlikli gönderilmişti ancak figür de hiç ufak sayılmaz. Toplamda 55 CM’lik boyuyla büyük bir kara şövalye yükseldi içerisinden. Elime alıp inceledikçe detaylarına daha bir hayran kaldığım bu figür, figürleri seven birisi için şaheserdi. Diyorum ya büyük bir figür demektense, küçük bir heykel demek daha doğru olabilir.

Üzerindeki küçük metal parçalar, aşağıdaki fotoğrafta da görebildiğiniz gibi metal olarak yerleştirilmiş. Dark Knight’ın topuklu ayakkabılarının bir detayı olan küçük zincirler de öyle, zırhının göğüs alanındaki küçük dikenler de. Figürün genel doku kalitesi de gerçekten muhteşemdi. Zırhın, karakterin tenine baskı yaptığı noktalar gerçekten şişkin duruyordu mesela. Bunlar kolay kolay dikkat edilen detaylar değildir tahmin edersiniz ki. Ustalarının gerçekten ellerine sağlık. SaveButonu en hoş görünen figürüne kavuşmuş oldu (Evet Beril Özge “TabikiMars” Danacı’nın Johnny Silverhand figürüne rağmen).

dark knight figür

Bazı Ek Detaylar

Figürün basit montajını tamamladıktan sonra ev arkadaşım doğrudan Black Desert’a girip bir Dark Knight açarak oyunun başına oturdu. Böyle etkileyici bir oyuncaktan bahsediyoruz dolayısıyla teknik detaylarını da paylaşmakta fayda var. Öncelikle satın almak istiyorsanız piyasaya iyice göz atmanızda fayda var zira ‘Legendary Edition’ olarak çıkan bu koleksiyoner ürününden dünyada yalnızca 2000 tane bulunuyor.

Materyal yapısı da karışık PVC ve ABS genel yapıyı oluştursa da yapay deri ve metal parçalar da bulunuyor bahsettiğim gibi. Bu tip oyuncaklar genellikle beklendiğinden ve boyutundan daha hafif olur ancak Dark Knight için durum biraz daha farklı. En azından beklediğiniz kadar ağır duruyor diyebilirim.

bdo figür

Tabanlığı ile yüksekliği 55 CM’i bulan bu ablamız, 40 CM bir genişliğE ve 35 CM de derinliğe sahip. Ayrıca üç tane pek de güçlü olmayan led aydınlatmaya sahip. Bu aydınlatmalarla ilgili fazla ısınmayla deformeye sebep olmak istemiyorsanız açık unutmamanızı öneririz.

Bu güzel hediye için hem Black Desert, hem de Gaming in Turkey ajansından Oğuzhan Yılmazer Bey’e teşekkür ederiz efenim.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir