Anasayfa > Oyun Haberleri > Fortnite Kendi Among Us Tarzı Modunu Yayımladı

Fortnite Kendi Among Us Tarzı Modunu Yayımladı

Epic Games’in göz bebeği Fortnite, Among Us benzeri bir moda sahip olacak.

Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yer alan Fortnite, popülerliğini 2017’de dünyayı kasıp kavuran PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)‘nin formülünü oynaması ücretsiz bir şekilde kendine uyarlayarak elde etmişti. Yapımcı Epic’in şimdiki hedefi ise 2 ay önce, haziranda Epic Games Store’da ücretsiz dağıttığı ve 2 milyon PC oyuncusuna ulaşmasını sağladığı son iki yılın hit oyunu Among Us.

Dün akşam yayınlanan fragman ile oyunculara tanıtılan Fortnite Impostors, Among Us formülüne aşina herkesin zorluk çekmeden oynayabileceği şekilde tasarlanmış bir mod. Oynanışı Among Us ile çok benzer olan Impostors’ta, 8 agent ve 2 impostor olmak üzere iki takıma ayrılan oyunculardan bir grup haritada rastgele beliren görevleri yapmaya çalışırken diğer grup ajanları sabote etmeli ve ne pahasına olursa olsun kimlikleri ortaya çıkmadan diğer takımı ortadan kaldırmalı. Impostors moduna özel, klostrofobik kapalı bir özel harita da moda eşlik ediyor.

Impostors modu, sesli sohbet kapalı şekilde herkese açık lobilerde oynanabildiği gibi, arkadaşlarınızla birlikte özel oyun modunda da daha ufak gruplarla oynanabiliyor. Among Us ile deneyimi olanların bileceği üzere, bu tarz oyunlar tanıdığınız insanlarla oynadığınızda çok daha eğlenceli oluyorlar.

Among Us Stop Motion Filmi

Among Us Geliştiricileri Mutlu Değil

Fortnite Impostors haberlerini duyan Among Us takımı durumdan pek hoşnut görünmüyor. Among Us yapımcısı Innersloth’un eş kurucusu Puff (@PuffballsUnited), konuyla ilgili şu tweeti paylaştı:

”Among Us’un hiçbir mekaniğinin patentini almadık. Patentli mekaniklerin sağlıklı bir oyun endüstrisine zemin hazırlayacağını düşünmüyorum. Ama (Among Us formülünü) %10 daha fazla efor sarf ederek kendine göre değiştirmek bu kadar zor mu?”

Tweette Fortnite isim olarak yer almasa da, Impostors modunun kast edildiği bariz. Bunun yanında Puff, 2021’in başında Warner Bros’un Shadow of Mordor nemesis sisteminin patentini almasına da gönderme yapmış.

Among Us Geliştiricisi Üzerindeki Baskıyı Anlattı

Innersloth‘un baş programcısı Adriel Wallick (@MsMinotaur) da Fortnite’tan isim olarak bahsetmese de, yalnızca ??? emojilerini kullandığı bir tweet ile şu karikatür‘ü paylaştı.

”+ Bunu ben yaptım.
– Bunu sen mi yaptın?
– …
– Bunu ben yaptım.”

Fortnite Impostors, şimdilik yalnızca sınırlı süreli bir etkinlik olarak yayınlanmış olsa da, çoğu kişi modun popüler olması halinde kalıcı hale gelmesine kesin gözüyle bakıyor.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir