Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Fransa’dan Yeni Sosyal Medya Kanunu

Fransa’dan Yeni Sosyal Medya Kanunu

Fransa, Almanaya’yı takip ederek yeni bir sosyal medya kanunu çıkardı. Kanuna göre 1 saat içinde zararlı içerikli silmeyen platformlar ceza ödeyecek.

Fransa, radikal bir kararla sosyal medyayı ilgilendiren bir dizi kanun değişikliğine gitti. Çarşamba günü yayınlanan kanuna göre, zararlı içerikleri bir saat içinde silmeyen sosyal medya platformları çok ağır cezalara maruz bırakılacak.

1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek olan yasa, Fransa’nın zararlı kabul ettiği içeriklerin bir saat içinde silinmesini gerektirecek. Çocuk istismarı ve terörizmle ilgili olan içeriklerin 60 dakika içinde silinmesi beklenecek. Nefret suçu ve diğer zararlı içerikler içinse bu süre 24 saate kadar uzatılacak. Yasaya uymayan sosyal medya platformlarına 1.25 milyon euroya varan cezalar verilecek. Tekrarlayan suçlar için ise ceza global cironun %4’üne kadar çıkacak.

Wall Street Journal’a konuşan Fransa Dijital İşler Bakanı Cédric O, şunları söyledi. “Artık bu platformların iyi niyetlerine ve onların gönüllü sözlerine güvenmek yeterli değil.”

Google ve Facebook gibi teknoloji devleri için zararlı içerikleri kaldırmak bitmeyen bir mücadele. Şirketler bunun için yapay zekadan, insan gücüne kadar çok çeşitli yollara başvuruyor. Ancak bazı ülkeler, Fransa’ya benzer kanunlar yaparak, sosyal medya platformlarını bu süreci hızlandırmaya zorluyor.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir