Anasayfa > Blog > Git Gud Ne Demek?

Git Gud Ne Demek?

Oyun gurmelerinden sıklıkla duyabildiğimiz şeylerden olan git gud ne demek? Gelin sorunun cevabını birlikte alalım.

Dark Souls ve elbette Souls-like oyunlarla hayatımıza giren bir kavramla karşı karşıyayız. Tabii bu topluluğun hayatımıza kazandırdığı daha pek çok şey daha bulunuyor. Ancak gelin şimdi sırayla ilerleyelim.

Git Gut Ne Demek?

Git gud, Dark Souls oyuncu topluluğu tarafından üretilmiş bir söylemdir. Oyun serisi çok zor rakipler barındırmakta (hatta bununla ünlü) ve oyuncular da forum ve diğer sitelerde bu rakiplerin nasıl yenileceğini sormaktalar. Kullanıcılar da bu tip sorularla çok sık karşılaştıkları ve cevabında genelde aynı olması nedeniyle ‘Git gud’ demeyi tercih eder hale geldiler. Kültür haline gelen bu kelime ‘Get good’ kelimesinin komik hali diyebiliriz. Anlam olaraksa ‘Daha iyi ol’, ‘Kendini geliştir’ şeklinde dilimize aktarılabilir.

Netflix and Chill Ne Demek?

Elbette bugün yaygın olarak kullanıldığı tek alan Dark Souls değil. Diğer oyunlarda ve hatta gerçek hayatta da insanlar bu söylemi kullanabiliyorlar. Fakat birisi size bunu yazdığında biraz da olsa alaycılık sezebilirsiniz. Tabii kötü niyetli olup olmadığına karar vermek sizin bileceğiniz bir konu.

Ayrıca kelime grubunun kardeşi olan Git rekt, kendini geliştir gibi bi anlamdan ziyade “Harap ol, yıkıl” tarzı bir karşılıkla kullanılıyor diyebiliriz. Bu da genel anlamda yaygın bir kavram ve yine bir oyuncu topluluğu tarafınca hayatlarımıza sokuldu. Daha fazla detayı yazımızda anlatmıştık.

Get Rekt Ne Demek?

Git Gud Nereden Geliyor?

2000’li yıllarda çevrimiçi oyun forumlarında ilk kez kullanılmaya başlayan bu kavram, özellikle Dark Souls serisinin 2010’larda yaşadığı büyümeyle daha sık görülmeye başlandı. Ardından reddit ve diğer sosyal medya platformları kullanıcıları, oyunlardan bağımsız konularda da “Get Good” kelimesinin biraz hatalıca söylenmesiyle ortaya çıkan kavramı kullandılar.

İşte kelime bu şekilde çoğumuzun karşısına çıkmaya başlamış oldu. Merak ettiğiniz başka kavramlar varsa, açıklamasını yorumlarda bizden isteyebilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir