Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google Chrome’un Form Doldurma Özelliğine Güvenlik Önlemi!

Google Chrome’un Form Doldurma Özelliğine Güvenlik Önlemi!

 ABD merkezli çok uluslu internet tabanlı hizmet geliştiricisi dev şirket Google’ın popüler tarayıcısı Google Chrome’un otomatik form doldurma özelliğine Google’dan güvenlik önemli geldi!

Özellikle son günlerde çokça konuşulan Twitter’ın hacklenme olayı sonrası internet tabanlı mecralarda güvenlik açıkları gündeme geldi. Twitter son olaydan sonra güvenlik açıklarını kapatmak için çalışmalara başlamışken bir güvenlik önlemi daha Google’dan geldi. Google’ın milyonlarca kullanıcıya sahip popüler tarayıcısı Google Chrome’un otomatik form doldurma özelliğinin kötü amaçlı saldırganlar nedeniyle  büyük bir risk oluşturması üzerine Google’dan güvenlik önlemi geldi.

google chrome form doldurma

Otomatik Form Doldurma Özelliğine Güvenlik Önlemi!

Google Chrome’da yer alan otomatik form doldurma özelliği, sitelere giriş yaparken kullandığınız ad, soyad, e-posta, telefon numarası ve daha birçok bilginin otomatik olarak doldurulmasını sağlayarak kullanıcıya hızlı bir giriş olanağı sunmaya yaramakta ancak bu form doldurma özelliğinin altında güvenlik açıkları veya saldırganlara karşı önlem alınması gereken noktalar mevcut. İsteyen bir saldırgan kolayca otomatik form doldurma özelliğini kullanarak güvenli olmayan bağlantıya gönderilen form bilgileri sayesinde bilgilere kolayca erişim sağlayabiliyor.

Bu risk nedeniyle alınan önlem ise https sayfası üzerinden http protokolü kullanılarak gönderilecek verilerin otomatik form doldurma mekanizmasını çalıştırmaması. Google Chrome böyle bir durum tespit ederse otomatik form doldurma özelliğini açmayacak. Kullanıcı bu işlemi eliyle yapmayı denediğinde ise Google tarafından bir uyarı mesajı ile  karşılaşacak.

 

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir