Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google Chrome Yeni Güncellemesiyle Hızlı ve Tasarruflu

Google Chrome Yeni Güncellemesiyle Hızlı ve Tasarruflu

Google Chrome 85. sürüme güncellendi. Güncelleme bazı sorunlara parmak atsa da ana başlıkları hız ve tasarruf demek mümkün.

Google Chrome geçmişten günümüze, çıktığı ilk günden itibaren en çok tercih edilen ve piyasayı domine etmeyi başarmış olan internet tarayıcısı… Bu kadar çok kullanılmasında hem arkasındaki Google’ın, hem de hızlı ve kullanışlı olmasının payı büyük. Fakat bu hızlılığını, bilgisayarlarımızın kaynaklarına borçlu olduğunu da unutmamak lazım. Yani yüksek bellek kullanımı, işlem yükü onu son yıllarda rakiplerine göre dezavantajlı duruma sokmaktaydı. Mühendisler son güncellemelerde genellikle bu durum üzerine yoğunlaşıyorlar.

Beta kullanıcılarına sunulan ve önümüzdeki günlerde herkes için paylaşılması beklenen 85. güncellemede de Google hedeflerinden şaşmamış görünüyor. Tarayıcıda durumları biraz daha yoluna koymuş olan mühendisler bu sayede hem programın tercih edilme sebebini güçlendirirken, diğer bir yandan da dezavantajlarını azaltıyor diyebiliriz. Peki bunu nasıl yapıyor?

Google Chrome Güncellemesinde Neler Değişti?

İnternet tarayıcısı artık sekmelere göre kaynak ayırmak gibi bir teknolojiye sahip. Yani eskisi gibi her sekmeye güç vermeyecek, onları uyku modu benzeri bir durumda tutacak. Diğer bir yandan bu sayede hem bulunulan sekmede daha iyi performans alacağız, hem de bilgisayarımız daha az yorulacak. Bununla beraber yazılımın kodlarıyla ilgili geliştirmeler de yapılmış durumda.

Elbette bu yenilik tarayıcıyla ilgili bütün sorunları çözüyor diyemeyiz. Fakat iyiye doğru bir ilerleme olduğunu söylemek mümkün.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir