Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google, Türkiye’deki Alışveriş Reklamlarını Kaldırıyor!

Google, Türkiye’deki Alışveriş Reklamlarını Kaldırıyor!

 İnternet tabanlı hizmet veren Amerika merkezli çok uluslu şirket Google, Rekabet Kurumu tarafından Alışveriş Karşılaştırma Servisleri (AKS) hakkında alınan kararın ardından çözüm önerilerinin belirsizliği nedeniyle Türkiye’deki alışveriş reklamlarını kaldırıyor!

Google ve Rekabet Kurumu arasındaki sorun-çözüm durumları devam ediyor. Şubat ayında Rekabet Kurumu, Google’a 98 Milyon TL’lik ceza kesilmişti. Google, aldığı kararlar ile Rekabet Kurumu ile uyumlu ilerlemeye çalışırken, yeni bir karar sonrası alınacak tedbirlerin tam olarak belirsiz olması nedeniyle Google, Türkiye için yeni bir adım attı. Bu adım alışveriş reklamlarını konu alıyor.

google türkiye

Alışveriş Reklamları Kaldırılıyor!

Google, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’deki alışveriş reklamlarını kaldıracağını açıkladı. Sundukları çözüm önerilerinin kabul edilme belirsizliğinin altını çizen Google, 10 Ağustos 2020 itibariyle arama sayfalarındaki alışveriş reklamlarını kaldıracak. Resmi blog sitesinden yapılan açıklamaya göre bu süreçte yer alan belirsizlik çözülene kadar alışveriş reklamları gösterilmeyecek. Yani bu, durumun kalıcı olmayacağını açıklıyor. Google’ın sunduğu çözüm önerilerinin kabul edilme durumuna göre süreç şekillenecek.

Google Alışveriş Reklamları Nedir?

Google’ın resmi blog sayfasında alışveriş reklamları ile ilgili yaptığı tanım şu şekilde:

”İnternetten bir alışveriş yaptığınızda, aradığınız ürünlere hızlı ve kolay biçimde ulaşmak istersiniz. Reklamverenler de aynı ürünleri tanıtmak ister. İşte bu sebeple Google, kullanıcılarımızı binlerce büyük, küçük satıcı ile her iki taraf için de faydalı biçimlerde buluşturan Alışveriş reklamlarını gösterir.’

Google’ın resmi blog sitesinde yaptığı açıklamaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren reklamlar kaldırılacak ve süreç tüm hızıyla devam edecek. Bakalım Google ve Rekabet Kurumu arasındaki bu süreç nasıl sonuçlanacak. Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

2 Yorumlar

  1. Bana kalırsa iyi bir şey. Bazıları reklam işini fazla abartıyor. Zaten senin malını istesem senin malını araştırırım ya da bakarım. Gözüme gözüme niye sokuyorsun ki? Ha fikir edinmek için falan derler tamam derim ama bazıları alakasız reklamlar oluyor.

  2. Bu sistem benim çok işime yarıyordu. Umarım geri gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir