Anasayfa > Listeler > Grappling Hook ile Özgürce Sallanabildiğiniz 4 Oyun

Grappling Hook ile Özgürce Sallanabildiğiniz 4 Oyun

Titanfall 2 ve devamında Apex Legends‘ın sevilen karakteri Pathfinder ile oyun dünyasında gittikçe popülerleşen ‘grappling hook‘ (tırmanma çengeli), Battlefield 2046 ve Halo Infinite‘te de yerini almış durumda. Bu yazımızda ipini atıp özgürce salınmaya doyamamış oyuncular için birbirinden farklı dört bağımsız oyun listeledik.

Listede yer almayan ama kesinlikle göz atmanız gereken oyunlar: Webbed

Verlet Swing

2018’de çıkış yapan Verlet Swing, ‘vaporwave‘ estetiğine bürünmüş bir halüsinasyon dünyasında geçiyor. Gittikçe zorlaşan ve anlamsızlaşan seviyelerde havada süzülen balıklar, devasa pizza dilimleri ve vücudu olmayan heykeller size eşlik ederken zamana karşı yarışarak her seviyede 3 yıldız elde etmeye çalışıyorsunuz. Sizi zorlayacak ama mekaniklerini öğrenmek için çaba sarf ederseniz bir o kadar da eğlendirecek bir zamana karşı yarış oyunu kulağınıza güzel geliyorsa Verlet Swing’i Steam sayfasından 25 TL‘ye satın alabilirsiniz.

grappling hook verlet_swing

Remnants of Naezith

Remnants of Naezith’de önceki oyunumuz gibi 2018’de çıkmış bir ürün, ancak onu listedeki diğer oyunlardan ayıran 2 özelliği var. Birincisi 2 boyutlu ve yandan bakış açısına sahip olması, ikincisi de bir Türk yapımı olması. Çoğu kişi için radarın altında kalan ve pek konuşulmayan Remnants of Naezith, Tolga Ay isimli bir oyun geliştiricisinin eseri. Steam sayfasındaki 350 incelemesinde %96 pozitif oran yakalayan RoN’da Türkçe dil desteği de bulunuyor.

Özellikle SpeedRunners gibi diğer 2 boyutlu platform oyunlarındaki ip atma deneyimlerini seviyorsanız bir değil iki elinizle birden salınabileceğiniz Remnants of Naezith’i 18,50 TL‘ye satın alabilirsiniz.

grappling hook remnants of naezith gif

Cyber Hook

2020’nin sonlarına doğru piyasaya sürülen Cyber Hook, retrowave‘ bir dünyada geçiyor. Cyber Hook’u listedeki diğer oyunlardan ayıran başlıca özelliği kontrol ettiğimiz karakterin sadece grappling hook’u  ile sınırlı olmaması. Bölümleri geçebilmek için diğer elinize aldığınız lazer silahı ile yeşil blokları vururken bazı engelleri aşmak için zamanı yavaşlatmalı ve manipüle etmeniz gerekli. Hızlı reflekslerinize ve nişan alma kabiliyetinize güveniyorsanız Cyber Hook’u 25 TL’ye satın alabilir veya oyunun mağaza sayfasından demosunu indirebilirsiniz.

cyber hook gif

Demo Ne Demek, Ücretsiz Demo Nedir?

Crumble

2020 Aralık ayında çıkış yapan Crumble’da oldukça uzun bir dile sahip mavi bir topu kontrol ediyoruz. Oyunun sloganı şu şekilde: ”Bir slime gibi hareket et, bir top gibi zıpla ve örümcek adam gibi sallan.”  Topunuzun hareketlerine göre olduğu gibi kendi başına da etrafınızda dinamik bir şekilde parçalanan çevre Crumble seviyelerini zor, eğlenceli ve tekrar tekrar oynanabilir kılıyor. 4 kişiye kadar yerel olarak oynayabileceğiniz bir parti moduna da sahip oyunun fiyatı 25 TL, ancak mağaza sayfasında ücretsiz bir demosu da mevcut.

crumble gif

 

Crumble’ın 4 kişiye kadar oynanabilen yerel modunun yanı sıra diğer tek bilgisayardan oynanan çok oyunculu oyunlarınızı da arkadaşlarınızla online olarak oynamak istiyorsanız buna imkan veren Parsec programı hakkındaki yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz: “Parsec Nasıl Kullanılır?”

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir