Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Half-Life: Alyx ve VR Satışlarına Etkisi

Half-Life: Alyx ve VR Satışlarına Etkisi

Sanal gerçeklik teknolojisi ve pazarı her geçen yıl gelişmeye devam ediyor. Half-Life: Alyx gibi bir 3A oyunun da buna etkisi açıkça görülüyor.

Araştırma firması SuperData’ya göre, XR pazarı (Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerini kapsıyor) yılın ikinci yarısında Half-Life: Alyx sayesinde güzel bir artış gösterdi. Valve’un kendi VR kiti Valve Index ise 2019 yılında toplam 149 bin sattı. Şaşırtmasa gerek, bu 149 bin satışın 103 binlik büyük bir kısmı yılın son çeyreğinde, yani Alyx’in açıklanmasının ardından gerçekleşti. Cihazın pahalı fiyatına rağmen bilgisayar için en çok satılan sanal gerçeklik kulaklığı olması şaşırttı.

half life alyx

Bunlara rağmen yılın en çok satan VR cihazı Valve Index değildi. Zirvede 703 bin satışla Oculus Quest var. PlayStation VR, Oculus GO ve Oculus Rift S ise VR sektöründe ticari yıla damgasını vuran diğer cihazlar oldu.

Half-Life: Alyx’in çıkışı, gelecekte sanal gerçeklik için çıkacak olan diğer oyunlar ve VR teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte daha çok satışlar beklediğimizi ve bunun hâlâ bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz.

En güncel oyun haberleri için bizleri takipte kalın, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir