Anasayfa > Teknoloji Haberleri > HP, HyperX’i 425 Milyon Dolar Karşılığında Satın Alıyor

HP, HyperX’i 425 Milyon Dolar Karşılığında Satın Alıyor

Şu an Kingston’ın altında bulunan oyun ekipmanı şirketi HyperX, HP tarafından 425 milyon dolar karşılığında satın alınıyor. 

Oyun ekipmanı konusunda en ileri firmalardan biri olan HyperX, Kingston Technology’nin himayesi altındaydı. Bu sektöre adımını atmak isteyen, fakat Omen ile beklediği başarıyı yakalayamayan HP, HyperX şirketini satın aldığını duyurdu. 425 milyon dolar değerinde olan anlaşmanın 2021’in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Anlaşma sonucunda Kingston D-RAM, flaş ve SSD üretmeye devam edecek.

İlginizi çekebilir: SSD nedir, HDD ile farkları nelerdir?

HyperX, HP Çatısı Altında!

HP, son yıllarda Omen markası altında oyun sektöründe pastadan kendine bir pay koparmaya çalışıyordu. Fakat bu girişimler, HP’nin markasının rakipleri Corsair, Logitech, Razer gibi firmalar karşısında tutunabilmesi için yeterli olmadı. HyperX’in satın alınmasıyla birlikte HP’nin bu konudaki ısrarına şahitlik etmiş oluyoruz.

Bazı HyperX ekipmanları için kullanılan Ngenuity programı, hâlâ olduğu gibi işlemeye devam edecek. Ekipmanlar HP’nin Omen Kontrol Merkezi uygulamasıyla yönetilmeyecek.

Kingston’ın eş kurucusu ve CEO’su John Tu, HyperX ile ilgili aşağıdaki ifadeleri kullandı.

“HyperX ürünleri bütün oyuncuların -günlük oyuncudan ağır oyuncuya kadar- en ince taleplerini yerine getirmesi, kendilerine bir avantaj sağlayıp oyunlarda altta kalmaması için tasarlanıyor.

İki şirket de büyük başarılara ulaşıyor, çünkü çalışanlarımıza odaklanıyoruz ve aynı temel değerleri, kültürü paylaşıyoruz. David Sun ve ben HyperX işi için olanakları gördük, ve hem oranın çalışanları, hem de biz bu değişikliğin HyperX’i daha aydınlık bir geleceğe taşıyacağını fark ettik.”

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir